U petak Dan Općine Sveta Nedelja

U petak Dan Općine Sveta Nedelja

13.10.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovoga vikenda Općina Sveta Nedelja tradicionalno obilježava 16. otobra, odnosno Dan općine. Tim povodom slijedi trodnevni kulturno-sportski program. U petak obilježavanje počinje Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Sveta Nedelja koja je zakazana u 16.00 sati u upravnoj zgradi. Slijedi degustacija vina lokalnih vinara te plesna večer pod šatorom uz grupu „Kings“. Svoj nastup, u subotu, će prezentirati Kulturno-umjetničko društvo „Zlatela“ iz Kršana. Vikend je rezerviran za najvažniju sporednu stvar na svijetu – nogomet.

Prošle je godine na Dan općine otvorena obnovljena javna špina, koju je mjesto dobilo 1937. godine, u isto vrijeme kada i Labin i Raša.

Prije točno godinu dana u Eržišću je obnovljen izvor pitke vode zvan Rupica, a upravo u to vrijeme Štrmac je dobio  dječje igralište.

Sajam poznatiji pod nazivom „16. otobra“ desetljećima je bio najposjećeniji na Labinšćini, no u posljednjih desetak godina, od kada se u Labinu svake treće srijede u mjesecu održava sajam, gubi na značaju.

 

sveta nedjelja nedešćina dan općine eržišće izvor rupica