U Parku skulptura u Dubrovi ove godine novi saziv MKS-a

U Parku skulptura u Dubrovi ove godine novi saziv MKS-a

27.1.2016. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Usvajanje Programa rada i Financijskog plana za 2016. godinu najvažnija je tema večerašnje sjednice Skupštine Udruge Mediteranskog kiparskog simpozija. Nakon četverogodišnje pauze ove će se godine u Parku skulptura ponovno raditi. Impozantnu skulpturu visine 3 metra, sastavljenu od raspolovljenih slojeva kružno rezanih ploča promjera 1,7 metra, koje se slažu jedna na drugu radit će Božica Dee Matasić.

 

Ova hrvatska kiparica mlađe generacije dobitnica je Nagrade Mediteranskog kiparskog simpozija na XI. Trijenalu hrvatske skulpture. Program će u Parku skulptura početi u drugoj polovici srpnja.  U programu za ovu godinu je i sanacija prijelaza „Tehnodrom“ Zdravka Milića iz 2001. godine na Bijeloj cesti, kao i dovršetak Informativnog centra Mediteranskog kiparskog simpozija.

 

Radit će se i na označavanju skulptura i izradi interaktivne mrežne stranice, a organizirat će se i radionice za mlade. Mediteranski kiparski simpozij uključit će  se i u projekt „Bijenale industrijske umjetnosti / Industrial Art Biennale (IAB)“, čiji su pokretači Grad Labin i udruga Labin Art Express XII. Na Bijenalu će od 2. ožujka do 30. rujna sudjelovati više od 80 vrhunskih suvremenih umjetnika iz cijeloga svijeta. Centralni je događaj izložba Josepha Beuysa.

 

 

MKS će u svom Informativnom centru izložiti jedan ili više radova sa Bijenala (uglavnom slike i/ili skulpture) te na taj način doprinijeti Bijenalu, čiji je jedan od ciljeva stvaranje i razvoj publike/konzumenata suvremene umjetnosti.  

 

Članovi Skupštine raspravljat će, večeras  i o izvještaju o radu i financijskom izvještaju za prošlu godinu. Sjednica Skupštine Mediteranskog kiparskog simpozija će se s početkom u 17.30 sati održati u maloj vijećnici Grada Labina.

 

 

park skulptura dubrova skulpture mks mediteranski kiparski simpozij