U OŠ “Ivo Lola Ribar“ održan preliminarni krug 7. međunarodne olimpijade u poznavanju engleskoga jezika - HIPPO

U OŠ “Ivo Lola Ribar“ održan preliminarni krug 7. međunarodne olimpijade u poznavanju engleskoga jezika - HIPPO

28.2.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin u petak, 22. veljače, u organizaciji učiteljica engleskoga jezika, po prvi puta održan je preliminarni krug 7. međunarodne olimpijade u poznavanju engleskoga jezika (Engleski bez granica) – HIPPO. Na Olimpijadi je sudjelovalo 40 učenika od 5. do 8. razreda, raspoređenih u tri kategorije. Testovi su se sastojali od dva dijela – čitanja i slušanja s razumijevanjem. Nakon natjecanja svi su dobili potvrde o sudjelovanju.

Olimpijada je međunarodni događaj čiji je cilj promicanje engleskoga jezika, poticanje učenika diljem svijeta da se natječu u poznavanju engleskoga jezika i jačanje suradnje među učiteljima.  Ona potiče razvoj zajedničkog osjećaja za integraciju. Glavni je cilj stvarati i njegovati prijateljske odnose, međunarodno razumijevanje i duh sportskog natjecanja među mladima diljem svijeta koji pokazuju interes za engleski jezik.

Najboljih 10% sudionika natjecanja iz svake zone natjecanja ostvaruje pravo na polufinalni krug. Poželimo im sreću!

Koordinatorica HIPPO natjecanja učiteljica Mariza Hrvatin-Mahmutović u suradnji s učiteljicama engleskog jezika Katjom Tefik-Baćac, Jadrankom Zulijani i Majom Višković.

hippo natjecanje engleski jezik