U OŠ „Ivo Lola Ribar“ održan medni dan i predavanje o sigurnom rukovanju pirotehničkim sredstvima PP Labin

U OŠ „Ivo Lola Ribar“  održan medni dan i predavanje o sigurnom rukovanju pirotehničkim sredstvima PP Labin

17.12.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prvašićima u OŠ „Ivo Lola Ribar Labin“ zaista je petak 07.12 bio pravi slatki medni dan. Svi učenici dobili su med  koji je osigurao gosp. Darko Martinović. Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka održao se na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, 7. prosinca pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i HPA. Svi učenici prvih razreda u sklopu Programa školskog mednog dana dobili su staklenku meda hrvatskih pčelinjaka, prigodnu slikovnicu i edukativni letak. Tako su i prvašići dobili poklone koje im je podijelio gost pčelar.


 Kao uvod u razgovor o medu poslužila je prekrasna priča Pčelica Jelica i medo Edo.


Naučili su kako nastaje med i koja je  njegova ljekovitost.


Kušali su med u saću i pili čaj s medom.


Pisalačke vještine pokazali su zapisivanjem svih glavnih pojmova vezanih uz pčele i pčelare.


Pogledali su crtani film o pčelici Maji koja ih je naučila igru vrcanja.


Na igralištu su kroz igru KOŠNICA - RADILICA - VRCANJE - TRUT -NEKTAR razgibali se i dobro nasmijali. Pretvorili su se u prave pčelice. 


 Na kraju malo mašte... Pčela nema za Božić....Zašto ne, naslikali su ih uz novogodišnje jelke i okitili ih.

U petak 14. prosinca djelatnici PP Labin došli su u posjet OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin kako bi održali kratko predavanje o sigurnom rukovanju pirotehničkim sredstvima. Ovo predavanje bilo je namijenjeno učenicima šestih razreda.


Policajci su prigodnom Power Point prezentacijom ukazali koliko je bitno znati rukovati pirotehničkim sredstvima te kako je to rukovanje uvijek rizično. Također, mnoga pirotehnička sredstva koja su dostupna u prodavaonicama i kioscima tokom cijele godine, nisu dozvoljena osobama mlađim od 14 godina.


Za kraj predavanja učenici su mogli postavljati pitanja a dobili su i prigodnu brošuru s osnovnim pravilima i uputama za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima te posebnim savjetima za roditelje.
oš ivo lola ribar predavanje pp labin pirotehnička sredstva medeni dan med darko martinović med