U OŠ `Ivo Lola Ribar` obilježen Dan planeta Zemlje

U OŠ `Ivo Lola Ribar` obilježen Dan planeta Zemlje

26.4.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin aktivno je obilježila Dan planeta Zemlje. Sedamdesetak učenika predmetne nastave uključilo  se u akciju „Zelena čistka" čisteći školski okoliš matične škole. Pomogli su im učitelji i školski majstori. Učenici razredne nastave  matične škole uredili su školski vrt i posadili cvijeće te su u procesu izrade kostima od reciklažnog materijala za školsku priredbu na temu ekologije, a na  produženom su boravku organizirali piknik na livadi s raznim aktivnostima i igrama, te izrađivali likovne radove na temu ekologije.

 

Svoje su okoliše čistili i uređivali učenici i djelatnici područnih škola Kature,Vinež i Vozilići. Na Vinežu su se u akciju čišćenja i uređenja uobličenu u projekt „Naš školski travnjak"  tradicionalno uključili roditelji, djedovi i bake te su se nakon radne akcije prigodno svi počastili velikom fritajom sa šparugama.  Sve škole su ukrašene likovnim radovima i plakatima na temu ekologije. U PŠ Kature su učenici uz likovne uratke pisali sastavke i pjesmice na eko-teme te gledali edukativne filmove o planetu Zemlji. PŠ Vozilići sudjelovala je na Sajmu cvijeća u Vozilićima te na Festivalu samoniklog bilja u Kršanu sa svojim proizvodima od samoniklog bilja.

 

Na Sajmu cvijeća u 1.natjecanju u izradi cvjetnog aranžmana našu su školu predstavljale učiteljice PŠ Vinež s aranžmanom 4 godišnja doba za koji su osvojile  posebnu nagradu žirija.

 

 

PR

 

 

ekologija oš ivo lola ribar cvijeće dan planeta zemlje