U OŠ „Ivo Lola Ribar“ krenulo 66 prvašića, 22 više nego lani

U OŠ „Ivo Lola Ribar“  krenulo 66 prvašića, 22 više nego lani

4.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin nova je školska godina započela svečanim dobrodošlicama prvašima u matičnoj školi te u Područnim školama Vinež i Vozilići. U matičnoj je školi upriličen zajednički svečani doček za prvašiće matične škole i PŠ Kature. Nazočnima su se uz ravnatelja, g. Mira Alilovića, obratili i Gradonačelnik Grada Labina, g.Valter Glavičić, u matičnoj školi te Pročelnik za društvene djelatnosti, g. Borjan Batagelj, u PŠ Vinež  izrazivši zadovoljstvo značajnim povećanjem broja učenika. Ove godine škola broji 66 prvaša od ukupno 510 učenika od  1. do 8. razreda, odnosno broji 22 učenika više u odnosu na proteklu školsku godinu. Obzirom na povećanje broja učenika te potrebe za uključivanje djece u produženi boravak, Grad Labin je osigurao dodatne dvije grupe produženog boravka uz postojećih četiri.

Školska zgrada PŠ Kature je u procesu kompletne energetske obnove te će do početka studenog djeca u međusmjeni  nastavu pohađati u matičnoj školi. U školi na Vinežu izvršena je obnova i zamjena azbestnog krova, a u matičnoj školi u dijelu učionica spušteni su stropovi.  


Učionice su opremljene za uvođenje e-dnevnika i uspješan početak obavezne nastave iz informatike u 5. i 6. razredima.


Ove šk.godine su svim učenicima od 1. do 8. razreda  s područja Grada Labina i okolnih općina osigurani  besplatni udžbenici i/ili je sufinancirana nabavka istih.


Zahvaljujući  Gradu Labinu djeca kojima je to potrebno će ove godine imati osiguranu podršku vanjskih suradnika  edukacijskih-rehabilitatora, te se nastavlja s projektom „Inkluzivne škole 5+“ kojim je osigurano 4 pomoćnika u nastavi.oš ivo lola ribar prvašići obrazovanje