U OŠ Ivo Lola Ribar Eko projekt i Spelling bee-natjecanje

U OŠ Ivo Lola Ribar Eko projekt i Spelling bee-natjecanje

2.6.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Labin već nekoliko godina redovito obnavlja status eko škole. Tijekom ove školske godine  2017./2018. učenici mlađih razreda matične škole provodili su niz aktivnosti vezanih uz očuvanje okoliša u kojem živimo. 


Započeli su s prikupljanjem plastičnih čepova. Njihove učionice bile su zakrčene kartonskim kutijama prepunih čepova. Svi su se jako angažirali oko prikupljanja. Njihov trud nagradilo je Komunalno poduzeće 1. maj Labin izletom i kazališnom predstavom.


U travnju su sudjelovali u akciji uređenja školskog dvorišta. Već tradicionalno, učenici mlađih razreda kreatori su malog cvjetnjaka koji prekrasnim bojama i cvatom  krasi ulaz u školu. Redovito se brinu o čistoći školskog dvorišta koje za vrijeme odmora postaje njihovo igralište.


U školi su održali i Eko priredbu (17.svibnja 2018.) na kojoj su učenici 2.r izveli Crvenkapicu „po domoće“, a ostali su učenici mlađih razreda izvodili igrokaze i recitacije s eko porukama i naglaskom kako odvojiti otpad. Na taj su način  podsjetili roditelje na važnost očuvanja okoliša i odvajanje prikupljenog otpada te štetnosti odlaganja smeća u prirodu. Za priredbu su izradili kostime od najlona i papira te su održali veselu i šarenu modnu reviju. Učenici produženog boravka izveli su „ples pčelica“ koje su sakupljale smeće u kostimima koje su također sami izradili. Priredba je privedena kraju izvedbom pjesme „Neka naša Istra blista“ i „ Ča moru ljudi prirodi dati“.


U OŠ „ Ivo Lola Ribar“ već šestu godinu održava međurazredno i individualno natjecanje učenika u
slovkanju riječi na engleskom jeziku „Spelling Bee“.


Ove godine natjecali su se učenici petih razreda koji su se pripremali na dodatnoj nastavi iz
engleskog jezika. Zatim je uslijedio odabir najuspješnijih učenika unutar svakog petog razreda te je
krajem svibnja održano natjecanje u školskoj knjižnici.


Podršku natjecateljima pružali su prijatelji iz razreda i ostali zainteresirani učenici naše škole, a o
regularnosti natjecanja brinule su učiteljice engleskog jezika Mariza Hrvatin Mahmutović, Jadranka
Zulijani i Katija Tefik – Baćac.


Bilo je zabavno i neizvjesno do samog kraja!
Svim učenicima dodijeljene su diplome za sudjelovanje na natjecanju i za postignute rezultate.eko natjecanje oš ivo lola ribar engleski jezik slovkanje