U OŠ I.L. Ribar i OŠ Ivana Batelića Raša održana večer matematike

U OŠ I.L. Ribar i OŠ Ivana Batelića Raša održana večer matematike

14.12.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin obilježila je 06.prosinca Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Večer matematike je skup radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Sudionici obilaze "matematičke stanice" i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Večer matematike organizirana je u 3.razredu PŠ Vinež i u 8.razredima.


U PŠ Vinež ukupno je sudjelovalo 36 učesnika. 15 učenika 3.razreda, 5 pomoćnika i to učenice 7. razreda Dea Belušić, Asja Ćudić, Nina Kos i Nataša Mišon, roditelji i učiteljica Đurđica Martinčić. Bilo je zabavno, veselo i radno. Nakon radnog dijela učenici i pomoćnici dobili su zahvale za sudjelovanje u Večeri matematike uz poziv na ponovni susret dogodine.


Večer matematike organizirana je i za 8. razrede pod vodstvom učitelja matematike. Osmaši su sudjelovali u šest zanimljivih radionica: Kvadriranje, Crne rupe, Matematički pictionary, Božićni tangram, upoznajmo kod Maja i Kriptologija, te se imali priliku upoznati sa malo drukčijim, zabavnijim licem matematike. Radionice su dobro prihvaćene od učenika, kao i od roditelja i članova obitelji koji su bili u pratnji. Svi su zajedno razbijali šifre, zapisivali brojeve u majanskom brojevnom sustavu, slagali božićne motive od geometrijskih likova, zaigrali matematičku verziju Crnog Petra, locirali i računali udaljenosti crnih rupa u okolici Sunca, te se natjecali kockicom i vještinom kvadriranja.


Večer je potrajala i duže nego što je bilo planirano zahvaljujući interesu učenika, te je učenicima i roditeljima upućena zahvala, pohvala, te poziv da se i sljedeće godine odazovu ovom nastojanju da se popularizira matematika te učenike potakne na nastavak matematičkog obrazovanja.


OŠ I.L. Ribar


Večer matematike u raškoj osnovnoj školi


oš ivo lola ribar matematika obrazovanje pš vinež