U nedjelju i ponedjeljak „Čine na place va Raše“

U nedjelju i ponedjeljak „Čine na place va Raše“

6.8.2019. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Treću godinu zaredom u najmlađem istarskom gradu gostovat će „Motovun film festival“ s programom „Čine na place va Raše“. Program će se održati na raškom trgu u nedjelju i ponedjeljak, 11. i 12. kolovoza 2019. g., s početkom u 21 sat.


Prva kino večer, u nedjelju, donosi dječji program - prikazivat će se animirani film „Ralph ruši Internet“, dok će se u ponedjeljak vrtjeti film „Zelena knjiga: vodič za život“.


Naslov „Ralph ruši Internet“ ocjenjivan je kao crtić godine. „Mogli bi se naći u nevolji ukoliko povedete svoje klince na ovaj crtić, a oni se neusporedivo bolje razumiju u Internet i video igre od vas: umjesto da oni vas ispituju što se događa na ekranu, morat ćete gurkati njih da dobijete prave informacije. Živopisan, s brojnim likovima i sjajnom animacijom“, ispisao je lijepu pozivnicu za ovaj animirani film jedan filmski kritičar.


Film „Zelena knjiga: Vodič za život“ jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i 3 nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij). Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen i dobitnik nagrade Oscar, Mahershala Ali  glavne su uloge u ovom filmu. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji“, „Svi su ludi za Mary“) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.


Organizatori programa su Općina Raša i Turistička zajednica Općine Raša. Ulaz je besplatan.

čine na place va raše motovun film festival raša film projekcija