U nedjelju besplatna interpretativna šetnja „Štorija po Labine“ za građane

U nedjelju besplatna interpretativna šetnja „Štorija po Labine“ za građane

9.3.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U nedjelju, 14. ožujka Grad Labin i TZ Labin Rabac za svoje građane organiziraju interpretativnu šetnju Istra Inspirita u kojoj će posjetitelji biti svjedoci labinske prošlosti, one bliže i malo dalje. Baš kao i kroz prošlost našeg podneblja, u pripovijedanjima se isprepliću trenuci izgradnje, napretka, sreće, ali i teškog i mukotrpnog rada kroz koju će posjetitelji saznati sve o teškom rudarskom životu, ali i poznatim ličnostima vezanim za istarsku povijest - Matiji Vlačiću Iliriku (Matija Ljuba) i Giuseppini Martinuzzi (Vedrana Juričić).

Šetnja započinje ispred Gradske knjižnice Labin u 10,00 sati, a završava u Starom gradu Labinu na šetalištu San Marco rudarskim obrokom.

Budući da je radi epidemioloških razloga broj posjetitelja ograničen za Interpretativnu šetnju potrebna je prijava na mail: info@istrainspirit.hr ili telefon 052 858 458 u razdoblju od 9 do 15 sati najkasnije do petka 12. ožujka.

Inspirativna šetnja dio je programa obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, a bit će organizirana još dvaput tijekom obilježavanja.
tz labin radab interpretativna šetnja šetnja istra inspirit