U Nedešćini osnovana Udruga iznajmljivača turističkih kapaciteta

U Nedešćini osnovana Udruga iznajmljivača turističkih kapaciteta

23.7.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Općina Sveta Nedelja od utorka ima Udrugu iznajmljivača turističkih kapaciteta u privatnom smještaju. Na čelu Udruge je Lili Mekiš. Okupiti će sve registrirane iznajmljivače privatnog smještaja s područja Općine Sveta Nedelja. Pri labinskoj Turističkoj zajednici, kojoj gravitiraju, evidentirano je gotovo 50-ak  iznajmljivača, od kojih se polovica već pridružila Udruzi.

Kroz Udruge raditi će na podizanju kvalitete boravka, promociji Općine Sveta Nedelja, očuvanju etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, voditi će brigu o zaštiti okoliša, poticati iznajmljivače na učenje stranog jezika, inicirati će dodjelu nagrada iznajmljivačima te će pospješiti suradnju sa svim relevantnim tijelima.

U projekt se uključila i Općina koja je Udruzi ustupila Vijećnicu za održavanje sastanaka, a pomoći će i u izradi web stranice. Direktorica labinske Turističke Zajednice, Radmila Paliska-Kos pohvalila je inicijativu. Kazala je kako su Labin i Rabac također imali svoje Udruge no nisu polučile rezultate.

Pohvalila je uređenost okućnica kao i kvalitetu usluge u Nedešćini što se najbolje očituje kroz članstvo u projektu Domus Bonus. Istaknula je kako je u Nedešćini izuzetno velika svijest o turizmu.

iznajmljivači rentanje sveta nedjelja nedešćina turizam radmila paliska kos udruga iznajmljivača