U Martinskom održana međunarodna cross-country utrka: Dvostruka pobjeda mladog Matea Šćire

U Martinskom održana međunarodna cross-country utrka: Dvostruka pobjeda mladog Matea Šćire

6.4.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Minulog se vikendana motocross stazi uSvetom Martinu,nedaleko Labina, održala međunarodna cross-country utrka pod nazivom "12. Akrapovič off road weekend" u organizaciji moto kluba Enduro Istra team. Treninzi su počeli još u petak, a glavne utrke pedesetak motociklista iz Austrije, Slovenije, Italije te Hrvatske vozile su se u subotu i nedjelju, nakon čega su zbrojeni rezulti oba dana dali pobjednike. Lakoća vožnje prezentirana od austrijskog dvojca koji se izdvojio u kraljevskoj klasi "expert" oduševljavala je publiku, a nakon izmjenjivanja u vodstvu na iznimno zahtjevnoj, osam kilometarskoj stazi višestruki europski i austrijski prvak Werner Muller, iako je subotu završio prvi, morao je nakon nedjeljne runde ustupi_ mjesto bržem Patricku Neisseru. Dominaciju austrijskih predstavnika u klasi zaokružio je trećim mjestom Rene Gantner.

Od dva naša predstavnika bolji je bio Žminjac Aleks Tomišić koji je utrku završio na petom mjestu, dok je odličnim nedjeljnim izdanjem, koje je okončao odmah iza spomenutog neprikosnovenog dvojca, Buzećan Marin

Ratoša popravio dojam i na kraju ostvario plasman na šestu poziciju u konkurenciji od četrnaest motociklista.

 

Ekspert za klasu "hobby" pokazao se 17-godišnji domaći predstavnik Mateo Šćira, koji je pokorio konkurenciju od 26 motociklista i tako je nakon prošlogodišnjeg debija na stazi i drugog mjesta, ovoga puta slavio daleko ispred ostatka društva. Najbliži mu je bio klupski kolega iz EMK Buzeta, Marko Črnac ,dok je trećeplasirani bio austrijski predstavnik Jurgen Harringer.

- Dobro poznajem stazu i sve njezine zahtjeve, i premda se u subotu prva utrka vozila "naopako", na kraju je završilo i više nego dobro. Za uspjeh je presudna koncentracija i izdržljivost, jer se mora cijelo vrijem držati visok tempo. Najljuća konkurencija su mi bili znalci iz kluba i zadovoljstvo mi je što sam pobijedio na domaćem terenu. Ova mi disciplina leži i volio bih ubuduće i dodatno popravi_ rezultat, rekao nam je nakon utrke Mateo Šćira koji je osvojio i "KTM Moto Špica kup" za kojeg su se natjecali domaći vozači. Vožena je i utrka četverocikala gdje su klase Quad Sport i Quad ATV pripale Slovencima Igoru Fabijaniju odnosno Klemenu Ačku.

M. PILAT

mateo šcira motocross motori crosseri