U likovne radionice za građane treće životne dobi uključeno 28 polaznica

U likovne radionice za građane treće životne dobi uključeno 28 polaznica

23.9.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruga Labin Zdravi grad u partnerstvu sa mjesnim odborima Kature i Rabac provodi projekt RE-Generacija. Projekt je to kroz koji se provode radionice slikanja, crtanja i izrade likovnih radova od recikliranog materijala za osobe treće životne dobi. Projekt je odobren za financiranje od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra iz sredstava Fonda gradova i općina, a podupire ga i Grad Labin.

Na likovne radionice prijavilo se 28 osoba, sve redom žena, a provode se dvaput tjedno u mjesnom odboru Kature i jednom tjedno u mjesnom odboru Rabac.

Likovne radionice vodi Nicol Načinović, mlada labinska umjetnica, ujedno voditeljica projekta. „Polaznice su jako zainteresirane za radionice. Uživaju u izradi likovnih radova, a imaju i afiniteta za umjetnost. Tijekom prošlog tjedna radili smo crtež kamena s plaže koji je specifičnog izgleda. Polaznice su izradile i crtež olovkom.“, rekla je Nicol.

Radovi izrađeni na radionicama izložit će se po završetku radionica u prostorijama mjesnih odbora. Polaznici će posjetiti i umjetničku izložbu po vlastitom izboru na području Istre.

Polaznike su posjetili i predsjednici mjesnih odbora Kature i Rabac Tijana Kocijel i Smiljan Popov i koordinatorica udruge Labin Zdravi grad Vesna Blažina i zaželjeli im uspješan i kvalitetan rad i ugodno druženje.

Radionice u okviru projekta "RE-Generacija" omogućavaju aktivno provođenje slobodnog vremena našim sugrađanima treće životne dobi, pojačava se njihova društvenu aktivnost, stvaraju bolji društveni kontakti i pruža mogućnost informalnog obrazovanja.

Tijekom idućeg tjedna otvorit će se prijave za radionice vrtlarstva.

likovna radionica nicol načinović