U Labinu udar bure 109 km/h, najviše kiše palo oko Učke

U Labinu udar bure 109 km/h, najviše kiše palo oko Učke

24.9.2018. // IstraMet // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Izražena hladna fronta jutros je protutnjala našim područjem. Zapuhala je jaka bura s olujnim udarima uz osjetno zahladnjenje.


Dio Istre glavnina kišnih oblaka ponovno je zaobišla, naročito zapad poluotoka gdje je lokalno palo manje od 1 mm kiše! Zahvaljujući lokalnim nestabilnostima mjestimice je ipak bilo značajnije kiše, a ona je pala i na jugu Istre (7-27 mm).

Najobilnije količine uzimajući u obzir Istru i Kvarner zabilježila je postaja u Matuljima, 35 mm. U Ponikvama na otoku Krku palo je 28 mm, Vodnjanu 27 mm, a Rijeci 25 mm, isto koliko i u Peroju. U samom gradu Puli zabilježeno je od 9 do 13 mm.

Glavno obilježje fronte ipak je bura koja je najjače puhala u Labinu. Naša postaja na Fortici zabilježila je udar od čak 109 km/h! U Rijeci je izmjereno 100 km/h, Baški 85 km/h, a spomenimo i Pulu s 84 km/h.

Smirivanje vremena nastupilo je vrlo brzo, već sredinom dana, a u sličnom ozračju proteći će i idući dani. Jutra će biti vrlo svježa, dok će dnevne temperature zraka od četvrtka ponovno porasti do 25 °C. (P.R./IM).

bura vrijeme jesen