U Labinu se proizvode dijelovi za luksuzne automobile kao što su Ferarri i McLaren

U Labinu se proizvode dijelovi za luksuzne automobile kao što su Ferarri i McLaren

9.6.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jedna od uspješnih tvornica u Poslovnoj zoni Vinež je NovationTech. Moderna tvornica bavi se proizvodnjom dijelova od karbonskih vlakana za najveća svjetska imena u autoindustriji plijeni pozornost svakodnevnim rastom i novim zapošljavanjima. Danas je tvornicu posjetio labinski gradonačelnik Valter Glavičić gdje je razgovarao s izvršnim direktorom tvrtke Lucom Businarom. Ova renomirana tvrtka imala je tu „nesreću“ da se završetak izgradnje i početak rada labinskog dijela ove multinacionalne kompanije poklopio s pojavom pandemije te stoga nisu održana posebna otvaranja na kojima je planirano detaljnije predstavljanje kompanije labinskoj javnosti.

Unatoč tome, svojim su svakodnevnim razvijanjem pogona u Labinu nadrasli prvotno planiranih 90 zaposlenih te je trenutno svoje zaposlenje u tvrtki koja djeluje na području Poslovne zone Vinež pronašlo čak 115 ljudi.

Ono što je svakako najzanimljivije jest činjenica da se upravo u Labinu proizvode između ostalog, i dijelovi za najluksuznije automobile svijeta, poput Ferarrija i McLarena za što je NovationTech posebno specijaliziran. Dijelovi od karbonskih vlakana proizvedeni u Labinu ugrađeni su u neke od najskupljih automobila na svijetu.


Branko Biočić

gospodarstvo poslovna zona vinež novationtech