U Labinu obilježena godišnjica smrti Maršala: Pamtimo Tita i njegovo vrijeme

U Labinu obilježena godišnjica smrti Maršala: Pamtimo Tita i njegovo vrijeme

4.5.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

«Što je više kleveta i laži, to je nama Tito miliji i draži!», poručio je Lucijan Martinčić, predsjednik Društva Josip Broz Tito Labinštine prilikom današnjeg obilježavanja 30. obljetnice smrti dugogodišnjeg predsjednika bivše Jugoslavije.

Dvadesetak maršalovih poklonika, mahom iz ove udruge, prisustvovalo je polaganju vijenca uz njegovu brončanu bistu u parku kraj labinskog kolodvora.

- Puno se piše o Titu, puno se snima, no nisu svi dobronamjerni. Mi pamtimo Tita i sve što smo proživjeli u njegovo vrijeme. Bilo je i teških trenutaka, ali bili smo zadovoljni i sretni jer smo imali perspektivu. Naša Labinština nije pamtila nezaposlenost. Jest da je najviše zaposlenih bilo u rudniku, ali otvarale su se i tvornice, hoteli, elektrana, istaknuo je Martinčić.

Bista Brozu, podsjetio je, podignuta je kraj kolodvora, budući da je ovdje održao govor kada je otvarao plominsku termoelektranu. (I. R.)

 

bratstvo i jedinstvo tito jb tito josip broz tito nob antifašizam in memoriam komunizam socijalizam povijest obljetnica smrti