U Labinu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U Labinu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

4.8.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Komemoracijom i polaganjem vijenaca u Parku hrvatskih branitelja te na Centralnom križu Gradskog groblja u Labinu danas je na svečani način obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Polaganju su nazočili zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada, načelnica Općine Raša Glorija Paliska, načelnica Općine Sv. Nedelja Irene Franković, načelnik Općine Kršan Roman Carić, načelnik Općine Pićan Dean Močinić,  predsjednica Gradskog vijeća Grada Labina Eni Modrušan, predstavnici brabiteljskih udruga  Grada Labina,  branitelji 119. brigade HV-a, Udruge antifašističkih boraca, Udruge Josip Broz Tito, Javne vatrogasne postrojbe Labin, Stožera zaštite i spašavanja, MUP-a te vijećnika Gradskog vijeća Grada Labina.

Svojim su govorima komemoraciju uveličali zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada i umirovljeni brigadir HV-a Davor Gregorović koji je bio ratni pomoćnik zapovjednika 119 brigade Hrvatske vojske.

U ime gradonačelnika Valtera Glavičića i prisutnih načelnika Općina Labinštine prisutnima se obratila i čestitala zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada.

„Danas, 28 godina nakon, sjećamo se slike hrvatskih zastava na kninskoj tvrđavi s ponosom. Želja mi je i nada da naša djeca nikad ne svjedoče prizorima rata, da žive u miru, ali da od nas itekako nauče što je značila borba za slobodu, samostalnost i vlastitu državu. Hvala svim braniteljima, a mi smo na Labinštini posebno ponosni na svakog pripadnika naše 3. bojne ali i čitave 119. brigade zbog njihove poštene i časne borbe. Upravo njima i čast nalazimo se danas ovdje, u Parku hrvatskih branitelja domovinskog rata. Svima njima koji su ostavili trag u tom dijelu naše povijesti veliko hvala, a svima vama, kao i našim sugrađanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.“ – zaključila je zamjenica labinskog gradonačelnika, Federika Mohorović Čekada

Molitvu za sve branitelje vodio je velečasni Mirko Vukšić, a svečanost je uveličao i maestro Franko Ružić.

komemoracija polaganje vijenaca park hrvatskih branitelja domovinski rat dan pobjede oluja