U LABINSKOJ GRADSKOJ GALERIJI OTVORENA SAMOSTALNA IZLOŽBA Emila Bobanovića Čolića: Neutaživa žeđ za slikama i slikarstvom

U LABINSKOJ GRADSKOJ GALERIJI OTVORENA SAMOSTALNA IZLOŽBA Emila Bobanovića Čolića: Neutaživa žeđ za slikama i slikarstvom

26.5.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Na ovoj izložbi imamo dva ciklusa na kojima je paralelno radio. Tu su crvene slike u prizemlju galerije s crnim gestama i serija iz ciklusa "Ptice" na prvom i drugom katu gradske galerije. Radovi su nastajali paralelno u posljednjih sedam godina, više ptice nego crvene slike.

U Gradskoj galeriji Labin nakon osam godina ponovo je otvorena samostalna izložba Emila Bobanovića Čolića, Labinjanima dobro poznatog likovnog pedagoga i slikara koji je svojim radom obilježio mnoge generacije. On je 31 godinu bio nastavnik likovnog u Osnovnoj školi "Matija Vlačić" pa se tih vremena prisjetio jedan od njegovih nekadašnjih učenika, a danas gradonačelnik Labina Valter Glavičić, koji je i otvorio izložbu.

Emocije i sjećanja

- Imam čast i zadovoljstvo otvoriti izložbu našeg učitelja i osobe koja svima nama budi emocije i sjećanja na mladost. Pamtimo svi njegov lik i rad jer nas je uveo u svijet umjetnosti. Vjerujem da bi i on bio oduševljen da je mogao danas biti s nama, pa mu ovim putem upućujem pozdrave svih nas sa željom za puno zdravlja i dugim životom, rekao je Glavičić ispričavši i pokoju anegdotu iz vremena dok je Bobanović Čolić, danas 93-godišnjak radio u školi i živio u Labinu. Ovom prilikom Bobanović Čolić izložio je tridesetak slika kombinirane tehnike malog i velikog formata iz dva ciklusa o kojima je na otvorenju govorila Tea Bičić, voditeljica programa labinske Gradske galerije.

- Na ovoj izložbi imamo dva ciklusa na kojima je paralelno radio. Tu su crvene slike u prizemlju galerije s crnim gestama i serija iz ciklusa "Ptice" na prvom i drugom katu gradske galerije. Radovi su nastajali paralelno u posljednjih sedam godina, više ptice nego crvene slike.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

emil bobanović čolić kultura izložba umjetnost gradska galerija labin