U labinskoj crkvi B.D. Marije održan Božićni koncert zborova i solista

U labinskoj crkvi B.D. Marije održan Božićni koncert zborova i solista

27.12.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Na blagdan sv. Stjepana, 26.prosinca 2018. u prepunoj labinskoj crkvi  Rođenja Blažene Djevice Marije održan je božićni koncert u organizaciji udruga NEO i HKZ MI te uz potporu Grada Labina i labinskog dekanata. Pred mnogobrojnom publikom nastupili zborovi i solisti izvodeći prigodne božićne pjesme, a na programu se našla i nezaobilazna božićna himna Tiha noć koja bilježi punih 200 godina od kad je prvi put izvedena.

Slaveći pjesmom Isusovo rođenje koncert su otvorile Rafaela Blažina i Ivona Šimić, a potom su nastupile Iskra Sinković i Viktorija Hrvatin iz Dječjeg zbora Župe sv. Andrije iz Rapca. Prigodne svjetovne i sakralne pjesme  i narodne napjeve izveli su zatim župni zbor iz Svete Nedelje, dječji zborovi Minicantanti i XL, kao i veliki mješoviti zbor Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi", gosti solisti Mateo Škabić i Vilma Grazia Žmak, Predrag Ljuna, Aleksej Hrvatin i Olja Frolo, Klapa Labin, zbor NEO, domaćini, župni zbor crkve Rođenja Marijina te župni zbor podlabinske  crkve sv. Franje. Kao posebno dragi gost koncerta nastupio je nagrađivani i iznimno cijenjeni zbor iz Pule, Cantus Populi pod vodstvom prof. Tatjane Merkl koji su nakon skladne i nadasve osjećajne izvedbe klasika Go down Moses, In Natael Domino, Carol of the Bells i Go Tell it on the Mountain ispraćeni dugotrajnim pljeskom publike.


Najtopliji trenutak ove večeri je svakako bila zajednička izvedba napjeva Narodi nam se koji su izvođači i publika, povezani nevidljivim nitima glazbe, radosno zapjevali za sam kraj koncerta.

crkva sveti stjepan blagdan božićni koncert udruga neo hkz mi zbor