U LABINSKIM VRTIĆIMA 18 ZAPOSLENIKA OSTAJE BEZ POSLA Ravnateljica objasnila koji su razlozi

U LABINSKIM VRTIĆIMA 18 ZAPOSLENIKA OSTAJE BEZ POSLA Ravnateljica objasnila koji su razlozi

13.5.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dok su privatni Dječji vrtić "Gloria" u Labinu i "Kockica" u Kršanu u ponedjeljak počeli s radom, onaj najveći, gradski "Pjerina Verbanac" u Labinu svoja će vrata otvoriti 18. svibnja. Međutim, osim s manjim brojem djece, počet će i s manje odgajatelja jer je, zbog zatvaranja vrtića i smanjenog obima posla zbog manjeg broja djece, prestala potreba za radom odgajateljica koje su radile na određeno vrijeme.

- Nakon provedenih upitnika došli smo do saznanja da ćemo u periodu nakon ponovnog otvaranja DV-a raditi sa smanjenim brojem skupina te na žalost neće postajati potreba za istim brojem odgojitelja kao što je postajala u vremenu prije zatvaranja vrtića. Radi se o prekidu ugovora o radu koji su bili sklopljeni na određeno vrijeme kod 14 zaposlenika te za četiri zaposlenika koji su bili pred istekom ugovora u svibnju.
Nismo imali utemeljene razloge za produženjem s obzirom na promijenjenu organizaciju rada i znatno smanjen obim posla, rekla je Ivana Škopac, ravnateljica labinskog DV-a "Pjerina Verbanac" koja je izrazila nadu da će se uskoro situacija normalizirati pa će time biti potreba i za ponovnim povratkom zaposlenika na posao.


Branko Biočić

korona virus korona dječji vrtić pjerina verbanac dv pjerina verbanac