U labinskim osnovnim školama šest grupa produženog boravka

U labinskim osnovnim školama šest grupa produženog boravka

14.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gradski su vijećnici izglasali Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedloge statuta Osnovnih škola «Ivo Lola Ribar» i Matije Vlačića, Centra «Liče Faraguna» te Pučkog otvorenog učilišta. Vijećnicima su prezentirana izvješća o upisu učenika u osnovne škole na području Grada Labina  o čemu su na samoj sjednici govorili  ravnatelji nadležnih institucija.

U ovim ustanovama uključujući i Osnovnu glazbenu školu «Matko Brajša Rašan» upisano je 1044 učenika u 61 razredno odjeljenje. Od toga je 572 učenika u Osnovnoj školi «Ivo Lola Ribar», 340 u Osnovnoj školi Matije Vlačića, 5 u Centru Liče  Faraguna te 119 u Osnovnoj glazbenoj školi «Matko Brajša Rašan».

U obrazloženju je istaknuto da je Centar «Liče Faraguna»  uveo mobilni tim stručnih suradnika koji rade terenski po svim osnovnim školama Labinštine. Mobilni je tim ustrojen nakon integriranja većeg broja djece s posebnim potrebama u redovne osnovne škole, što je za posljedicu imalo smanjenje broja polaznika samog Centra.

Labinska glazbena škola od ove školske godine, uz klavirski, harmonikaški i gitarski odjel uvela je i novi puhački odjel s tri instrumenata- flauta, klarinet i saksofon.

To je rezultiralo povećanjem broja razrednih odjeljenja sa 9 na 11 i zapošljavanju još 5 novih učitelja. U labinskim osnovnim školama kao najveća potreba istaknuta je  potreba za novim učionicama te uređenjem školskih kabineta. U provođenju programa produženog boravka u osnovnim školama Grad Labin prednjači ne samo u istarskim okvirima već i daleko šire jer od ove godine djeluje šest grupa produženog boravka s ukupno 155 polaznika.

produženi boravak osnovne škole OŠ Matija Vlačić OŠ Ivo Lola Ribar Pučko otvoreno učilište statut Centar Liče Faraguna OGŠ Matko Brajša Rašan učenici