U kojoj će od liga igrati rukometaši Mladog Rudara

U kojoj će od liga igrati rukometaši Mladog Rudara

27.8.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Nedoumica oko toga u kojoj će od hrvatskih  liga zaigrati rukometaši Mladoga Rudara nastavlja se.  Rukometni klub Bedekovčina iz istoimenog mjesta, prošle je rukometne sezone zauzeo prvo mjesto ispred labinskih rukometaša, i time stekao pravo igranja u Prvoj ligi. Klub je nedavno zapao u teške financijske probleme, a više no uspješni predsjednik kluba Vladimir Drofenik podnio je neopozivu ostavku.

Za naš medij, Drofenik je rekao da se ne želi više vraćati u klub, da je njegova ostavka definitivna i neopoziva. Također je naglasio, kako trenutačno klub nema ama baš nikakavih uvjeta za igranje u Prvoj ligi. Rukometaši su prestali trenirati  i mogu napustiti klub bez ikakvih obeštećenja, naglasio je Drofenik. Kontaktirali smo i odgovornog u Hrvatskom Rukometnom Savezu, Bojana Filipovića, koji nam je rekao – Što se Saveza tiče, Bedekovčina je član Prve lige, sa današnjim danom još nisu zatražili istup iz lige, već iduće subote po programu igraju protiv momčadi Umaga u gostima.

 

Da li će Bedekovčina odustati ili ne, mi za sada ne znamo jer nismo službeno primili nikakvu obavijest. Filipović je također napomenuo da je zaprimio pismeni dopis Mladog Rudara, u kojem ga klub službeno obavještava da ispunjava sve uvjete kako bi preuzeo mjesto Bedekovčine. Na naše pitanje, što će se desiti ako Bedekovčina i službeno odustane, Filipović je napomenuo da će tada slučaj rješavati Upravni Odbor Saveza, ili natjecateljsko povjerenstvo.

 

rukomet ru mladi rudar bedekovčina