U Istri sinoć pale obilne količine kiše

U Istri sinoć pale obilne količine kiše

20.9.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ostalo

I u Istri je sinoć pala obilna kiša. Prema podacima Istrameta najviše kiše 60 litara po metru četvornom palo je u Žminju i Ceru. Na našem području najobilnije oborine bile su u Svetoj Katarini gdje je palo 46 litara po metru četvornom.

Obilna kiša sinoć je doslovce potopila Pulu. U seriji obilnih pljuskova koji su bili praćeni grmljavinom automatska meteorološka postaja Istrameta do ponoći je izmjerila 36 litara kiše po metru četvornom. Na pulskim je prometnicama vladao kaos, automobili su stajali u kolonama, do pola u vodi. Vatrogasci su imali pune ruke posla.

 

Obilna kiša kasno navečer izlila se na najveći istarski grad. U seriji obilnih pljuskova koji su bili praćeni grmljavinom naša automatska meteorološka postaja do ponoći izmjerila je 36 mm kiše.

Putem IstraMet facebook stranice pristiže velik broj dojava o brojnim štetama u gradu. Na prometnicama vlada kaos, automobili stoje u kolonama, a ponegdje im je voda došla i do pola vrata uz velike količine blata na prometnicama. Plivaju kontejneri.

Vatrogasci imaju pune ruke posla te su trenutno sve raspoložive snage na terenu.

Najviše kiše u Istri do ponoći palo je u Žminju i Ceru (60 mm), Opatiji (58 mm), Vrsaru i Sv. Katarini (46 mm), Rožcu kraj Umaga (41 mm), Pazinu (31 mm) te Rovinju (30 mm).

kiša sveta katarina jesen