U Gradskoj knjižnici Labin održan prijem za najuspješnije učenike

U Gradskoj knjižnici Labin održan prijem za najuspješnije učenike

9.6.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zamjenica gradonačelnika Labina Eni Modrušan i pročelnica odjela za proračun, financije i društvene djelatnosti Marija Kadoić Balaško u Gradskoj su knjižnici Labin održale tradicionalni prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore iz Osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, Srednje škole Mate Blažine, Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana i Centra Liče Faraguna. Prijemu su prisustvovali učenici koji su tijekom ove školske godine sudjelovali na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama te ostvarili uspješne rezultate.

 

Eni Modrušan, zamjenica gradonačelnika Labina čestitala im je na ostvarenim uspjesima na školskim natjecanjima, istaknuvši kako je znanje moć i kako se upornim radom postižu uspješni rezultati. Zahvalila se i mentorima na uloženom trudu i energiji i što učenike usmjeravaju na pravi put te ravnateljima za značajan doprinos razvoju znanja, poticanju interesa i motivacije učenika i  kvalitetnog obrazovanja za što su im uručene zahvalnice.

 

Iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ na županijskim i državnim natjecanjima sudjelovalo je 100 učenika, a njih 46 osvojilo je prva tri mjesta. Osnovna škola Matije Vlačića na županijskim natjecanjima imala je 20 učenika, a 1 učenica i rukometna ekipa plasirali su se među tri najuspješnijih. Na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz Srednje škole Mate Blažine sudjelovalo je 105 učenika, a prva tri mjesta osvojilo je njih 21 te su se među prva tri mjesta na županijskom natjecanju plasirale nogometna, rukometna i košarkaška ekipa i kros za djevojke. Sedamnaest učenika Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana sudjelovalo je i osvojilo prva tri mjesta na raznim županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Četvero je polaznika Centra „Liče Faraguna“ sudjelovalo na sportskim susretima učenika sa posebnim potrebama na državnom nivou, a troje na natjecanju Državne uprave za zaštitu i spašavanje gdje su osvojili 1. mjesto za likovni uradak koje su izradili u grupnom radu.

 

Svim nagrađenim učenicima kao i njihovim mentorima, te ravnateljima škola uručene su knjige, notesi i pohvalnice, a svake godine Grad Labin kao nagradu učenicima financira jednodnevni izlet.

 

 

Više fotografija ovdje

 

 

prijem učenici uspjeh pohvala srednja škola mate blažina oš ivo lola ribar oš matija vlačić