U današnjoj prosvjednoj akciji SSSH svoj su posao na sat vremena zaustavili i labinski Vodovod, Prvi maj i Sigurnost

U današnjoj prosvjednoj akciji SSSH svoj su posao na sat vremena zaustavili i labinski Vodovod, Prvi maj i Sigurnost

27.4.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Protestna akcija zaustavljanja rada u svim tvrtkama i ustanovama na sat vremena, koju organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske, najavljena je za danas od podne do 13 sati, dok iz Uljanika poručuju da neće obustaviti posao već će prosvjedovati za vrijeme marende.

Upitno je hoće li Vlada ozbiljno shvatiti poruku radnika da su nezadovoljni stanjem u zemlji, u kojoj je više od 300 tisuća nezaposlenih i 83 tisuće radnika koji ne primaju plaću, te da su spremni na veće prosvjede pa čak i na generalni štrajk koji je ovaj sindikat najavio za kraj svibnja.

U Istri se najveći odaziv akciji nazvanoj "Solidarno zajedno" očekuje u Uljaniku, a prosvjed će se organizirati od 10.30 do 11.30 sati u blizini glavne porte kod ulaza u Flaciusovoj ulici.

- Radi što manjeg ometanja radnog procesa odlučili smo da se prosvjed održava pola sata za vrijeme marende i još pola sata nakon nje, istaknuo je povjerenik Sindikata metalaca u Uljaniku Đino Šverko. Osim SSSH-a, u akciji će sudjelovati i drugi većinski sindikat u pulskom brodogradilištu Sindikat Istre i Kvarnera, a o obespravljenom položaju radnika govorit će djelatnici TESU-a i Atlantica koji na vlastitoj koži znaju kako je raditi, a mjesecima ne primati plaću.

U Istarskoj županiji je oko 8.000 članova SSSH-a, a osim u Uljaniku, prosvjedna akcija će se organizirati u brojnim drugim tvrtkama. Između ostalog u Tehnomontu, Istra cementu i komunalnim poduzećima Istarskom vodovodu Buzet, Vodovodu Pula, Tržnici, Herculanei, Sigurnosti Boljun, Vodovodu Labin, labinskom komunalnom poduzeću 1. maj, Sigurnosti Labin, umaškoj tvrtki 6. maj, pazinskoj Usluzi, Komunalnom servisu u Rovinju i medulinskom Albanežu. (M. JERIN)

sssh savez samostalnih sindikata hrvatske sindikati štrajk vodovod labin prvi maj sigurnost labin prekid rada rad radni odnos prava radnika