U Cimosu potpisan novi kolektivni ugovor: Više godišnjeg, regres i mogućnost stimulacije

U Cimosu potpisan novi kolektivni ugovor: Više godišnjeg, regres i mogućnost stimulacije

20.9.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Mladen Jurada, direktor tvrtke P. P. C. koja objedinjuje Cimosove tvornice u Buzetu, Roču i Labinu s oko tisuću zaposlenika, te sindikalni predstavnici radnika u toj Cimosovoj tvrtki Josip Matković, glavni sindikalni povjerenik Sindikata Metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata i Đino Šverko, regionalni povjerenik SMH-IS Regija Istra te Rade Kosanović, sindikalni povjerenik i Darko Vidmar, voditelj ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, potpisali su novi Kolektivni ugovor koji će stupiti na snagu 1. listopada.

Potpisivanjem u Buzetu, kojem su prisustvovali Vedran Dragičević, predsjednik SMH - IS i Bruno Bulić, predsjednik SIKD-a, napravljen je zadnji korak ka ujedinjenju organizacije, odgovornosti i prava radnika u grupi Cimos. Predstavnici radnika i poslodavaca razgovore su započeli krajem prošle godine te među ostalim uskladili i unificirali sistem varijabilnoga dijela plaća, vezanog uz rezultate rada, a dogovorili su se i o isplaćivanju regresa za godišnji odmor. Novi Kolektivni ugovor zamjenjuje postojeći, koji se primjenjivao od siječnja 2013. godine, navodi se u kratkoj Cimosovoj izjavi za javnost.

- Cimos je po veličini i značaju druga metalska tvrtka u Istri i stalo nam je da kolektivno uredimo pitanja iz radnog odnosa jer je alternativa tome pravilnik o radu koji je jednostrani akt poslodavca, komentirao je regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske za Istru Đino Šverko. Novim Kolektivnim ugovorom zagarantiran je fiksni dio plaće, a sindikalisti očekuju da će biti pomaka kroz stimulativni dio ovisno o kvaliteti, produktivnosti, radnoj učinkovitosti i osobnoj uspješnosti radnika.

- U dijelu koji se odnosi na plaće neće biti velikih pomaka osim što je omogućeno radnicima da zarade kroz stimulativni dio plaće do 30 posto. Postoji dakle mogućnost da se valorizira osobni doprinos i uspješnost radnika, a kroz taj unificirani model dala bi se mogućnost horizontalnog i vertikalnog napredovanja. Nakon dužeg niza godina ponovo je dogovoren regres za godišnji odmor, on je ove godine i isplaćen u iznosu od 1.250 kuna. Dogovor je da će se svake godine pregovarati o regresu do visine neoporezivog dijela ovisno o rezultatima poslovanja. Ugrađene su još neke pogodnosti, primjerice za prvašića koji ide u školu roditelj ima pravo na plaćeni dopust za taj prvi školski dan. Godišnji odmor vezan je uz staž i godine starosti, a povećani su i dani godišnjeg odmora i za one koji rade u otežanim uvjetima rada, istaknuo je Šverko.

Do sada se kolektivni svake godine obnavljao, a sada je potpisan na neodređeno vrijeme s time da je dogovor socijalnih partnera da se kroz šest mjeseci prati njegova primjena pogotovo u tom segmentu stimulativnog dijela plaće te da se eventualne nelogičnosti rješavaju u hodu.

- Kao sindikalisti nismo nikad zadovoljni visinom plaće i sigurno će se pokrenuti izmjene kolektivnog ugovora u dijelu plaća, ali za sada smo napravili dobre temelje da to možemo učiniti, rekao je Šverko.

Regionalni sindikalni povjerenik potvrdio je informaciju da Cimosu nedostaje metalskih radnika.

- Pokazalo se srećom da smo bili u pravu kada smo tvrdili da u hrvatskom dijelu Cimosa neće biti viška radnika. Upravo zato dolaze radnici iz koparskog Cimosa, jer se time "peglaju" vrhovi proizvodnje. Cimos ima ozbiljne kupce i ne može kasniti u isporukama i naravno da se radnici dovoze, a nešto su bolje plaćeni jer imaju kolektivni ugovor koji vrijedi za Sloveniju. Mi kao sindikat mislimo da treba još bolje platiti radnike u hrvatskom dijelu Cimosa i to će biti zadatak uprave, novog vlasnika i sindikata s obzirom na Cimosovu pograničnu poziciju da nam ljudi ne bježe za boljom plaćom u Italiju, istaknuo je Šverko.

Cimos d.d. - Automobilska industrija Kopar u svibnju je prešao u vlasništvo tvrtke TCH u sastavu talijanskog poslovnog sustava Palladio Holding Group sa sjedištem u Vicenzi. Novi vlasnik je za grupaciju Cimos Kopar uplatio simboličan iznos od 100 tisuća eura te preuzeo 92 posto državnog udjela u Cimosu uz uvjet da podmiri financijske obveze koje prema bankama prelaze 110 milijuna eura te da tvrtku, koja je posljednjih godina bila u velikim teškoćama, dokapitalizira i privatizira. O preuzimanju se pregovaralo više mjeseci, a problem su bila i jamstva novog vlasnika prema zaposlenima te dug Cimosa nekadašnjoj Riječkoj banci od 20 milijuna eura, koje je preuzela hrvatska Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB).To je uoči prodaje riješeno na način da je slovenska strana na temelju Sporazuma o prodaji potraživanja prema društvu Cimos, uplatila iznos od sedam milijuna eura na račun hrvatskog proračuna. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

 

 

rad regres gospodarstvo cimos radni odnos