U cijeloj Istri od petarde jedino u Labinu lakše ozljeđeno dijete

U cijeloj Istri od petarde jedino u Labinu lakše ozljeđeno dijete

2.1.2012. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Društvo

Protekli vikend, odnosno novogodišnja noć, protekli su u povoljnom ozračju te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Policijske uprave istarske.

Policija je tijekom vikenda postupala u 12 događaja narušavanja javnog reda i mira, a uglavnom se radilo o glasnoj svađi i vici na javnom mjestu. Što se tiče prometa, stanje je također bilo zadovoljavajuće – dogodilo se 17 prometnih nesreća, s time da nije bilo niti jedne nesreće s poginulim ili teško ozlijeđenim osobama.

Uz uporabu pirotehničkih sredstava, izdvajamo dva događaja, i to jedan na području Policijske postaje Umag i jedan na području Policijske postaje Labin. U Umagu je u petak navečer kroz prozor uletjela raketa u stan i izazvala manju materijalnu štetu, dok je u Labinu u novogodišnjoj noći lakše ozlijeđeno jedno dijete, koje je prilikom bacanja petardi zadobilo opekotinu na prstu.

Drago nam je da su građani poslušali savjete policije te da nije bilo težih ozljeđivanja osoba ili većih oštećivanja imovine tako da Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su podržali preventivnu akciju ''''Petarde i rakete prijete''''.

petarde pirotehnika tjelesna ozljeda nova godina