U četvrtak počinje Labin Jazz Festival - 03. - 05. 07. 2014. godine

U četvrtak počinje Labin Jazz Festival - 03. - 05. 07. 2014. godine

1.7.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Trodnevni "festival unutar festivala" već se tradicionalno odvija u prvom tjednu Labin Art Republike. Ovogodišnji Labin Jazz Festival na tri lokacije u labinskom starom gradu donosi čak pet nastupa eminentnih domaćih jazz glazbenika i njihovih inozemnih gostiju i suradnika.

Otvaranje Labin Jazz festivala rezervirano je za domaće snage - i to one svjetske klase! Na "Špini" će u četvrtak 3. srpnja u 21:30 sati nastupiti talentirana labinska jazz glazbenica, pjevačica i multiinstrumentalistica Dina Rizvić, u pratnji svojih glazbenih prijatelja - Dušana Kranjca na bubnjevima, Zvjezdana Marjanovića na bas gitari i  Ivana Pešuta na gitari.

Iduća večer, u petak 4. srpnja, donosi dva koncerta na dvije lokacije - "Špina" je od 21:30 sati rezervirana za Lelu Kaplowitz i njezin kvartet, koji uz pjevačicu čine Joe Pandur na gitari, Viktor Lipić na hammond orguljama i Borko Rupena na bubnjevima. U 23 sata glazbena se priča seli na Stari trg, ispred labinskog Malog kazališta, gdje će zasvirati The Mystic Rose Ensemble, predvođen Barbarom Štrbac na vokalu, uz pratnju Darka Mihelića Boće na kontrabasu i Davida Baumgartena na glasoviru.

Subota 5. srpnja posljednji je dan Labin Jazz festivala, koji donosi nastup jedne od najvećih hrvatskih jazz zvijezda. Na pozornicu kod "Špine" u 21:30 sati popet će se Ratko Zjača, gitarist i skladatelj s impozantnom međunarodnom reputacijom, koji je već više od desetljeća aktivno djeluje na američkoj jazz sceni. Zjača će nastupiti u pratnji sjajnih glazbenika svog "ZZ Quartet-a", iz kojega svakako treba izdvojiti izvrsnog i inovativnog talijanskog harmonikaša Simonea Zanchinia. Trodnevni Labin Jazz Festival zaključit će se nastupom Gradskog orkestra Labin na Titovom trgu, s početkom u 23 sata.

kod špine jazz labin jazz festival dina rizvić borko rupena