U 7. sezoni Erste plave lige nastupili i polaznici osnovnih škola Labinštine | Na kišovitoj Kantridi nastupilo čak 730 osmoškolaca

U 7. sezoni Erste plave lige nastupili i polaznici osnovnih škola Labinštine | Na kišovitoj Kantridi nastupilo čak 730 osmoškolaca

11.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kvalifikacijama u Rijeci započela je sedma sezona Erste Plave lige, atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske.

Na Kantridi je skakalo, trčalo i bacalo čak 730 učenica i učenika iz 36 škola Rijeke, Matulja, Čavala, Kastva, Kostrene, Delnica, Jelenja, Fužina… , usprkos tome što je najavljena kiša prijetila od samog početka natjecanja. Štoviše, natjecanje je, upravo zbog kiše, u jednom trenutku moralo biti prekinuto i preseljeno u obližnju atletsku dvoranu, koja omogućuje održavanje većine disciplina s programa Erste Plave lige. Vjerojatno bi bez te otegotne okolnosti bio ozbiljno ugrožen i riječki rekord iz 2017. godine, kada je na Kantridi nastupilo 914 osmoškolaca.

Imali smo, tako, priliku vidjeti kako izgleda dvoranska varijanta Erste Plave lige – a nije bila nimalo manje atraktiva! -  ali i još se jednom uvjeriti koliko je za atletiku važno imati odgovarajuću dvoranu.

Najboljom školom riječkih kvalifikacije proglašena je OŠ Jelenje-Dražice, a po dvoje najboljih učenika u svakoj kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige, 3. rujna na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.


Rezultati
erste plava liga trčanje atletika sport