U 2008. godini u Labinu sklopljeno 96 brakova

U 2008. godini u Labinu sklopljeno 96 brakova

9.1.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Matičarka pri labinskom Matičnom uredu, Karmen Vuksan kazala nam je da je  prošle godine  sklopljeno 96 brakova, što je  smanjenje u odnosu na 2007. godinu kada je sklopljeno 107 brakova. U 2007. godini 45 brakova sklopljeno je kod matičara dok je crkva imala 62 vjenčanja. Prošle se godine kod matičara vjenčalo 46 para dok su se na crkveno vjenčanje odlučilo 50 parova.

 

Vuksan nam je kazala da parovi najradije za termin vjenčanja odabiru toplije mjesece, stoga najveći broj vjenčanja tradicionalno bilježe u svibnju i lipnju ili rujnu i listopadu.

Samo je prošle godine kolovoz zabilježen kao mjesec sa izrazito puno vjenčanja. Od 46 gradskih vjenčanja, koliko je lani evidentirano, samo je osam parova imalo posebne zahtjeve te je matičar obred vjenčanja obavio izvan matičnog ureda.

Novost Matičnog ureda u Labinu jest da je prije par mjeseci informatički spojen sa svim matičnim uredima unutar države, osim sa Gradom Zagrebom. Građani imaju mogućnost u labinskom Matičnom uredu dobiti sve potrebite dokumente koje su do sada vadili u ostalim Matičnim uredima

Matiočni ured Labin brak sklapanje braka statistika Karmen Vuksan crkveno vjenčanje