Tvrtka Vodovod d.o.o dobila dva certifikata: ISO 9001:2000 i HACCP (Audio)

Tvrtka Vodovod d.o.o dobila dva certifikata: ISO 9001:2000 i HACCP (Audio)

18.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jutros je tvrtci Vodovod Labin dodijeljen certifikat ISO 9001:2000 koji dokazuje da je sustav upravljanja kvalitetom sukladan zahtjevima iz norme te da je usklađen sa propisima. Budući da ga izdaje neovisna certifikacijska kuća, certifikat klijentima daje do znanja da tvrtka ima implementirane nužne interne procese radi ispunjavanja obveza norme. Tvrtka Vodovod od danas posluje i po pravilima HACCP sustava.

Riječ je o sustavu koji identificira moguće opasnosti koje mogu utjecati na sigurnost hrane i korake u procesu u kojima je moguće provoditi mjere za kontrolu tih opasnosti. U uvodnoj riječi direktor labinskog Vodovoda, Dino Škopac poručio je (Prilog Dino Škopac).

U ime tvrtke Bio Veritas koja je zadužena za uvođenje oba certifikata, certifikat je predao Goran Goričan naglasivši kako je to tek početak  postupka kontroliranja kvalitete (Prilog Goran Goričan).

Tulio Demetlika, predsjednik Skupštine Vodovoda kazao je kako će današnji dan zasigurno naći značajno mjesto u povijesti labinskog vodovoda te kako uvođenjem ovih certifikata Vodovod postaje konkurentan na  europskom tržištu. (Prilog Tulio Demetlika).

Demetlika je poručio da je labinski Vodovod jedini u Istri uložio dodatna sredstava u svoj laboratorij te danas ima mogućnost dnevnog uzorkovanja i praćenja kvalitete vode.

Vodovod d.o.o certifikati Dino Škopac Demetlika Goran Goričan Bio Veritas standardi kvaliteta HACCP ISO 9001:2000