Tvrtka RUDAN iz Žminja odabrana za izradu projekta obnove RIŠ-a

Tvrtka RUDAN iz Žminja odabrana za izradu projekta obnove RIŠ-a

8.11.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon provedenog postupka javne nabave male vrijednosti, Grad Labin odabrao je najpovoljnijeg ponuditelja za izradu projektne dokumentacije energetske obnove zgrade RIŠ-a.

Radi se o tvrtki RUDAN d.o.o. iz Žminja sa ponudom od 39.500,00 EUR bez PDV-a.

Podsjetimo kako s obzirom da izradu glavnog projekta energetske obnove zgrade „RIŠ-a“ u cijelosti financira Grad Labin, a imajući u vidu da se u ovoj zgradi nalazi i sjedište Policijske postaje Labin, Ministarstvo unutarnjih poslova RH bit će nositelj realizacije projekta i prijavitelj na poziv u sklopu programa energetskih obnova zgrada javnog sektora.

Predmet nabave bila je usluga izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu cjelokupne zgrade RIŠ-a i obuhvaća izradu snimke postojećeg stanja zgrade (arhitektonski snimak, instalacije), izradu glavnog projekta energetske obnove sa izvedbenim detaljima te izvedbeni troškovnik podoban za provedbu postupka javne nabave za odabir izvođača radova.

Zanimljivo je kako se glavnim projektom mora definirati i završni izgled pročelja kroz poboljšanja arhitektonskih detalja vanjskog oblikovanja zgrade i odabira boja pročelja. Odnosno rješenja kojim se mora voditi računa o mjestu na kojem se zgrada nalazi i njen utjecaj na kvalitetu oblikovanja ovog dijela našeg grada, posebno zbog blizine Spomen prostora rudaru koji je u fazi završnih uređenja.

Upravo zbog Spomen prostora rudaru koji je u završnim fazama uređenja i budućeg izgleda RIŠ-a, ovaj prostor dobiva zaista veliko osvježenje i toliko potrebno uređenje dostojno užeg centra grada poput Labina.


rudan d.o.o. RIŠ obnova