Turistička zajednica Labin započela sezonu radionica u 2024. godini

Turistička zajednica Labin započela sezonu radionica u 2024. godini

30.1.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Noć muzeja prigoda je za upoznavanje kreativnih rješenja i novih načina oblikovanja postojećih djela te uvida u do sada neistraženi svijet ideja. Upravo je tim povodom u Gradskoj galeriji Labin održana radionica redizajna kravate, modnog detalja, simbola uglađenosti i elegancije čije ime potječe od naziva naše zemlje. Radionicu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Labin i Turističke zajednice grada Labina vodile su kreatorice iz modnog studia La Bestia iz Zagreba,.

Tako su umjetnice Ivana Miletić Kunkušak i Ivana Plavčić u labinskoj Gradskoj galeriji polaznike naučili i osnovama ručnog šivanja nakon čega su sami dizajnirali i izrađivali, a potom i vezali, jedinstvenu kreaciju. Kravata koju su redizajnirali nakon radionice je ostala u vlasništvu svakog polaznika. Inače, modni brend La Bestia osnovan je 2017. godine i kreatorice svu odjeću, modne dodatke i ukrase za dom izrađuju same u malim serijama ili unikatima od kvalitetnih materijala. Pritom ne prate trendove, već njeguju svoj jedinstveni, prepoznatljivi, nimalo trendovski stil i pritom spajaju alternativnu, vintage i steampunk estetiku.

Tijekom cijele kreativne radionice vladala je ugodna i nezaboravna atmosfera zabave i smijeha, zahvaljujući moderatorici, pjesnikinji Roberti Razzi, koja je zabavljala prisutne, ali ih i častila svojim stihovima. Za prigodnu zakusku pobrinuo se restoran Velo Kafe iz Labina, Lari Juričić iz Vinarije Juričić osigurao je pjenušac zlatom nagrađen na prestižnom međunarodnom ocjenjivanju vina ‘Concours Mondial de Bruxelles, koji je predstavio somelier Denis Peteani, vlasnik hotela Peteani. Naime, upravo je Hotelu Peteani nedavno na Danima hrvatskog turizma, po izboru Slobodne Dalmacije i uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, dodijeljena nagrada „Adrian“ za najbolji mali obiteljski hotel. Osim u nagrađivanom pjenušcu, polaznici radionice kušali su i sirupe od lavande i ruže OPG-a Mirakul, vlasnice Danijele Roguljić Novak.


noć muzeja radionice kravata roberta razzi vitomira lončar tz grada labina