Tučnjava umjesto rukometa: Mladi rudar kažnjen zbog incidenta na utakmici

Tučnjava umjesto rukometa: Mladi rudar kažnjen zbog incidenta na utakmici

9.3.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Povjerenik za natjecanje I i II Hrvatske rukometne lige Mihael Varga izrekao je kazne svima umiješanima u incident koji je doveo do prekida utakmice Prve lige Mladi rudar - Moslavina igrane 25. veljače 2012. u Labinu.

Sveukupno je kažnjeno 12 osoba iz RU Mladi rudar, 10 igrača te pomoćni trener i član UO kluba, dobili su zbirno 30 utakmica zabrane igranja, 62 mjeseca suspenzija i 26 000 kuna kazne. Također, susret će biti registriran 10:0 za Moslavinu, a Mladom rudaru bit će oduzet bod i slijedećih 5 utakmica morat će igrati minimalno 50 kilometara od Labina. Kod RK Moslavina kažnjeno je 6 igrača sa ukupno 12 mjeseci suspenzije, 16 utakmica i 10 000,00 kuna.

"Službenu snimku, koju svaki klub domaćin utakmice mora imati i poslati u Ured sukladno propozcijama natjecanja, pregledao sam 50-60 puta kako bi točno utvrdio sve okolnosti koje su dovele do ružnih scena, tučnjave i prekida susreta. Također, pregledao sam i pisane izjave svih aktera i službenih osoba na utakmici. Moram reći kako unatoč tome što je rukomet sport s punofizičkog kontakta tijekom susreta, ovakve scene su prava rijetkost i mene je osobno sram što jedo ovog došlo", rekao je povjerenik lige Mihael Varga. (GI)

 

ru mladi rudar rukomet incident tucnjava mihael varga