Trvtka iz Vozilići osam mjeseci nije isporučila stolariju investitoru iz Loborike nakon uplate avansa od čak 290 tisuća kuna | odvjetnik prozvane tvrtke: Svi su radovi izvedeni u cijelosti, ali nisu svi PLAĆENI

Trvtka iz Vozilići osam mjeseci nije isporučila stolariju investitoru iz Loborike nakon uplate avansa od čak 290 tisuća kuna | odvjetnik prozvane tvrtke: Svi su radovi izvedeni u cijelosti, ali nisu svi PLAĆENI

14.10.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Uskoro će i godina dana otkako je obitelj Grubešić iz Loborike naručila prozore i platila nemali avans od 290 tisuća kuna, ali njihova nova kuća još je uvijek bez okna!

U studenom 2018. naručili su, a početkom prosinca iste godine i uplatili 70 posto investicije tvrtki Inter Tehnika iz Vozilići za izradu i isporuku stolarije. Ali, ispunjenje ugovora, kažu, nisu dočekali.

- Potpisali smo ugovor s firmom za koju smo mislili da je ozbiljna, činili su se kao firma s ozbiljnim prezentacijskim prostorom, uredno registrirana, s halom, radnicima… Bez ikakve sumnje uplatili smo im 290 tisuća kuna avansa prema ugovoru koji su oni sastavili, da bi na kraju ostali bez tog novaca. Zar je moguće da se danas kod nas takve stvari događaju?, kaže nam Tone Grubešić.

Tvrtka Inter Tehnika supružnika Vedrana i Ines Vozila isporučila im je dio elemenata stolarije, ali to je bilo, kako navode Grubešići, sa znatnim zakašnjenjima i ne u skladu s narudžbom. Na kući, koja je trebala biti useljiva 1. svibnja, još uvijek stoji skela, sveukupni radovi zbog toga kasne, a cijela će investicija, i ne računajući izgubljeni avans, znatno poskupjeti od plana. 

Deset posto 

- Nakon što smo platili avans, rekli su nam da će isporuka biti u veljači. Nisu se uopće javljali pa smo ih zvali da vidimo kada će to učiniti. Za nekoliko dana, krajem veljače, došli su njihovi majstori i, bez da su se ikome od nas javili, ugradili dio PVC-stolarije, i to ne onaj koji smo naručili. Čak ni boja nije odgovarala. To što su ugradili nije bilo ni deset posto vrijednosti avansa, nije bilo u skladu s narudžbom, što su oni potvrdili i obećali ispraviti pogreške, ispričao nam je Grubešić.

Aluminijsku stolariju isporučili su, kako nam dalje priča, tek u svibnju, i to nakon silnih poziva. I tada je Inter Tehnika, kaže Tone Grubešić, isporučila samo dio elemenata, i opet neodgovarajuće stolarije u odnosu na narudžbu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Tek smo kratko uspjeli razgovarati s Vedranom Vozilom, izvijestio nas je da vodi spor s Grubešićima, i uputio nas na odvjetnika Sinišu Milevoja. O slučaju nas je Milevoj izvijestio pismeno: da je trgovačko društvo Inter Tehnika s obitelji Grubešić iz Loborike ugovorila radove na izvedbi PVC i ALU stolarije, da je sukladno ugovoru, za isporuku i ugradnju stolarije primljen predujam od 70 posto ugovorene cijene, dok je iznos od 20 posto trebao biti isplaćen po izradi PVC stolarije, a prije ugradnje, a iznos od 10 posto ugovorene cijene po izvođenju radova u cjelini.

- Do zastoja u poslovnoj suradnji došlo je nakon što je obitelj Grubešić odbila društvu uplatiti iznos od 20 posto ugovorene cijene nakon izrade PVC stolarije. Usprkos tome, radovi na ugradnji PVC stolarije izvedeni su u cijelosti, a također je izvedeno i postavljanje aluminijskih štokova, da bi se obitelji Grubešić omogućio nastavak radova na fasadi. Ni ti radovi društvu nisu plaćeni od strane naručitelja, nakon čega je društvo obustavilo izvođenje radova, naveo je Milevoj.


Glas Istre

loborika vozilići nesavjesno poslovanje inter tehnika