Troje službenika gradske uprave mora dobiti otkaz

Troje službenika gradske uprave mora dobiti otkaz

29.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Upravna inspekcija Ministarstva uprave utvrdila je da čak 330 službenika upravnih tijela općina, gradova i županija nema položen državni stručni ispit. Stoga je svim načelnicima, gradonačelnicima i županima naloženo da do kraja lipnja tim službenicima uruče otkaze. U Gradu Labinu sedam je službenika koji nemaju položen državni stručni ispit.

Govori labinski gradonačelnik Tulio Demetlika: (ton – Tulio Demetlika 1). Ostalo troje nemaju: (ton – Tulio Demetlika 2). Od njih četvero koji imaju uvjete za mirovinu veli gradonačelnik Demetlika: (ton – Tulio Demetlika 3). Svi bi oni doduše mogli raditi do kraja godine, ali s obzirom na nalog Ministarstva uprave, u mirovinu moraju ranije. Prvi koji je potpisao zahtjev za mirovinu je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Bruno Hrvatin, a uvjete za mirovinu imaju još Dragana Juričić, Lili Giambastiani i Marica Kralj.

Troje službenika koji nemaju uvjete za mirovinu, ni položen državni stručni ispit, a kojima bi sa sutrašnjim danom pročelnici trebali potpisati rješenje o otkazu su Davor Čerljenko, Eni Babić i Janko Načinović.

 

grad labin gradska uprava otkaz inspekcija