Troje Labinjana idućeg vikenda natječe se na 2. Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu - Labinjanka Teuta Jakupović i ove godine favoritkinja za osvajanje titule apsolutne pobjednice

Troje Labinjana idućeg vikenda natječe se na 2.  Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu - Labinjanka Teuta Jakupović i ove godine favoritkinja za osvajanje titule apsolutne pobjednice

25.5.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 31.5. do 2.6. u Bjelovaru će se održavati drugo po redu izdanje Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu.

Labinjani, iako nemaju svoj klub, predstavljat će boje Labina kroz druge hrvatske klubove. Michel Marinović i Matija Diminić nastupaju za klub Osijek 031, dok Teuta Jakupović nastupa za klub Gumeni Medvjedići. Naši sugrađani već niz godina osvajaju medalje i te drže rekorde u hrvatskom powerliftingu. Prošlogodišnja pobjednica, Teuta, i ove je godine favorit za osvajanje tituale apsolutne pobjednice, ali i za rušenje rekorda iako ih je sama postavila.

Teuta je svoje mjesto izborila u Prime Time sessionu s ostalih 15 najboljih liftera Hrvatske.

 

Powerlifting u Hrvatskoj relativno je mlad sport koji u zadnjih par godina uzima sve veći zamah. Natjecatelja je sve više, mladi natjecatelji, ali i oni seniorniji, redovito odlaze na međunarodna natjecanja gdje kotiraju sve bolje i više. Upravo zbog toga, natjecanja u Hrvatskoj postaju sve češća i privlačnija.

 

Što je uopće powerlifting? Powerlifting je sport snage, koji ima tri discipline - čučanj, potisak s klube i mrtvo dizanje. Svaki natjecatelj ima tri pokušaja u svakoj disciplini, a cilj je uz određena pravila, dići što je veću kilažu u svakoj od disciplina.

Bjelowbar, bjelovarski powerlifting klub, i ove godine organizira atraktivno natjecanje “Bjelovar Record Breakers” nakon izuzetnog uspjeha prošle godine. “Prošlogodišnji uspjeh potvrđuju mnogi natjecatelji, treneri ali i partneri i sponzori, stoga se ove godine očekuje još veća razina kvalitete natjecanja.” - potvrđuje predsjednik kluba Tin Valinčić.

 

Novost ove godine je uvođenje “Prime Time” grupe u kojoj će se natjecati 16 najjačih lifterica i liftera u Hrvatskoj. Ovakva grupa donosi nam novu dubinu natjecanja, stavljajući najjače liftere rame uz rame, u borbi za titulu najjače lice Hrvatske. Prime Time grupa obećava fenomenalne brojke kao što su čučnjevi od 300+ kila ili potisak s klupe (bench press) od zavidnih 200+ kila.

Prime Time grupa nastupa u subotu, 1.6. u 19:45h, te vas ovim putem klub Bjelowbar poziva da dođete i bodrite najjače liftere i lifterice.

 

Zahvaljujući generalnom sponzoru natjecanja, Supersportu, ovogodišnji fond nagrada iznosi vrtoglavih 5.000 EUR, što je duplo veći iznos od prošle godine, a fond za rušenje seniorskih rekorda penje se na 2.000 EUR. Zbog svoje prirode gdje je osim biti najjači bitno srušiti postojeće državne rekorde, ovo natjecanje je posebno zanimljivo i atraktivno svim natjecateljima u Hrvatskoj i sigurni smo da će postati jedno od omiljenih svim hrvatskim reprezentativcima.

“Neizmjerno smo zahvalni našim sponzorima, posebice Supersportu na prepoznavanju potencijala powerliftinga i ovog natjecanja jer bez njih ništa od ovog ne bi bilo moguće, a njihova podrška daje nam mogućnost da promoviramo powerlifting u Hrvatskoj te podignemo razinu natjecanja na neku novu, još kvalitetniju razinu.” - poručio je Gordan Klasić, tajnik kluba.

 

Pozivamo sve čitatelje da dođu popratiti natjecanje te podržati natjecatelje u dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru od 31.5. do 2.6.2024. ili putem stream-a.


Za više informacija o natjecanju posjetite https://plk-bjelowbar.hr/, a za redovite novosti zapratite instagram profil @plkbjelowbarteuta jakupović powerlifting matija diminić Michel Marinović sport natjecanje