Trofej Labinskih Rudara će se igrati, treneri omladinskog pogona prihvatili smanjenje naknada!

Trofej Labinskih Rudara će se igrati, treneri omladinskog pogona prihvatili smanjenje naknada!

13.5.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

11. svibnja  je na tribinama labinskog Gradskog stadiona, poštujući pravila socijalne distance, održan preliminarni sastanak trenera omladinskog pogona NK Rudar povodom tekućih događanja i planova za sljedeću sezonu. Na sastanku je prisustvovalo deset trenera i dopredsjednik zadužen za omladinski pogon, Mauricio Kožljan.

Prva točka dnevnog reda bila je odluka vezana uz lige NS Rijeka. Jednoglasni stav trenera je da svi trećeligaši moraju igrati u četiri kategorije (mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori) jedinstvene lige NS Rijeka s maksimalno 14 klubova u prvoj ligi NS Rijeka i da je to nedvojbeno najbolje za razvoj mladih nogometaša.

Nadalje, tema je bio i Trofej Labinskih Rudara, turnir koji će se ove godine održati po peti puta. Svi treneri dali su suglasnost održavanju turnira, naravno, uz poštivanje svih mjera i propisa koji budu na snazi krajem lipnja, točnije od 19. do 22. lipnja. Klub će dotad kontaktirati epidemiološku službu i s njima usuglasiti pravila koja će se poštovati.

Iako će detalji biti dogovoreni na sljedećem sastanku koji je zakazan za naredni tjedan, treneri su prihvatili činjenicu da će zbog ekonomske situacije i smanjenja članarine morati biti i smanjenje naknade trenerima u iznosima od 25% do 33%.

Na kraju, sljedeći tjedan će biti određen i datum početka treniranja, a u dogovoru s odgovornima u Gradu Labinu uz poštivanje higijenskih pravila, ali tek kada se omogući djeci normalno grupno treniranje. Obzirom da su neki klubovi u Hrvatskoj već počeli s treniranjem, pretpostavlja se da bi se u Labinu moglo početi krajem svibnja ili početkom lipnja.


NK Rudarnk rudar sport nogomet korona korona virus