Tristotinjak maškara na međunarodnom ljetnom karnevalu: Maškarani urnebes kiši usprkos

Tristotinjak maškara na međunarodnom ljetnom karnevalu: Maškarani urnebes kiši usprkos

22.6.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

RABAC - Tristotinjak maškara iz osamnaest maškaranih skupina sudjelovalo je na subotnjem Međunarodnom ljetnom karnevalu, koji su osmu godinu za redom organizirali TZ Grada i domaće maškare "Labinjonska kompanija - domoća folšarija".

Družine pod maskama pristigle su iz cijele Istre, Primorsko-goranske županije, Italije i Slovenije. Turiste na netom započetoj večernjoj promenadi rivom iznenadio je lik u crvenom odijelu koji se s mikrofonom u ruci popeo na stolicu i počeo gibati u ritmu glazbe iz zvučnika. Bio je to meštar karnevala, alfa i omega "Folšarije", Darko Batelić Pipica. Nedugo nakon toga šetnicom je duž zaljeva Maslinica doputovao turistički vlakić koji je slijedila vesela povorka.

 

Predvođeni glazbenicima, članovima Kulturno-umjetničkog društva "Ivan Fonović - Zlatela", u Pinokije su se maskirali pripadnici "Folšarije", a uz njih u povorci su bile maškare iz Verone, solinski "Oldtajmeri", "Prijatelji amiči", "Draške maškare, "Lako ćemo", "Ni vrit, ni mimo", "Brija", "Farbuti", maškare iz Šapjana, s pulskog Velog vrha, iz Novigrada, Dajle, Sovinjaka, Čepića i Zameta. Sve redom zahvalni fotografski motivi, što oni koji su imali fotoaparate nisu propustili zabilježiti. Kiša, koja ih je svako toliko škropila s tmurnog neba, shvaćena je kao sastavni dio karnevalskog urnebesa.

Maškare su prošle cijelom šetnicom, do hotelskog naselja Girandella, gdje je uslijedila večernja zabava.Napisao i snimio R. SELAN

 

ljetni karneval rabac labinjonska kompanija domoća folšarija maškare zabava darko batelić pipica pipica kud zlatela