Tridesetak smjelih kupača u Rapcu

Tridesetak smjelih kupača u Rapcu

1.1.2015. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Labin nema novogodišnji doček, ali ima novogodišnje kupanje uz šampanjac. U Rapcu, na plaži kraj svjetionika, prvi dan nove 2015. godine, tridesetak  smjelih kupača, ušlo je u more nazdravivši pjenušcem, kako to već 12-godišnja tradicija i nalaže.

Popratila ih je brojna publika, 300-tinjak šetača ušuškanih u tople jakne i kapute. Temperatura mora iznosila je 13, a vani, uz sunčano vrijeme i laganu buru, ipak ugodnih šest stupnjeva Celzija. Vesela se družina zadržala u moru duže vrijeme, da bi pri izlasku otvorili pjenušac i nazdravili, te zaželjeli sebi, prisutnim građanima i rabačkim gostima, sretnu i uspješnu novu godinu.

- Hladno je samo u početku, poslije se privikneš. Ipak se veselim što danas nisu vremenski uvjeti koji su nas pratili zadnji dan stare godine, kad je bilo minus sedam uz jaku buru - rekao nam je, jedan od hrabrih kupača.

Već  tradicionalno organizatorima iz Triatlon kluba Albona Extreme, pridružili su se prijatelji, pazinskih Trickera, poneki hrabriji građanin, ali i par vremešnih njemačkih gostiju rabačkih hotela. Lučana Sošića, predsjednika kluba Albona Extreme, veseli svake godine sve veći odaziv kupača. među kojima ima i turista, te zagrijanost publike, koje je svake godine sve više. (A.ŠĆULAC)

 

 

 

 

 

kupanje novogodišnje kupanje rabac tk albona etreme