Trget: 1. Fešta od pidoći 04. kolovoza 2016.

Trget: 1. Fešta od pidoći 04. kolovoza 2016.

28.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Prvo izdanje gastro manifestacije „Fešta od pidoći" održat će se 4. kolovoza 2016. godine s početkom u 19 sati na rivi u Trgetu. Ovo malo ribarsko naselje slavit će školjku po kojoj je šire prepoznatljivo, budući da se ona uzgaja upravo u ovom dijelu Raškog zaljeva koje se ponosi dugom tradicijom u ribarstvu i marikulturi.

 

Na meniju će se, dakako, naći isključivo dagnje iz uzgoja na području Raškog zaljeva, a morske delicije na nekoliko načina pripremat će ugostitelji - konoba Nando Trget i obrt „Mike". Uz pidoće, moći će se kušati vina nagrađenih lokalnih vinara, a degustirati će se i maslinovo ulje Negri. Svoja vina točit će Goran Baćac, Lari Juričić, Josip Siljan, Romeo Licul i Miljenko Vretenar.


Uz dobru hranu i piće ide i dobra glazba: posjetitelje će zabavljati Klapa Labin i Boom band iz Raše.


Organizator manifestacije je Općina Raša, a suorganizator Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba" (LAGUR „Alba"), osnovana s ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine. Zamisao je da ova fešta izraste u tradicionalnu te da se njome Trget promovira kao sinonim za ove ukusne školjke.


Događaj „Fešta od pidoći" sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

LAGUR/FLAG ALBA

PR

 

 

fešta lagur lokalna akcija grupa u ribarstvu lag istočna istra pidoći dagnje trget