Božić u Labinu
LC na Instagramu

Treći tjedan LAR-a donosi izložbe, koncerte i tri dana “dokumentaraca"

Treći	tjedan LAR-a donosi izložbe, koncerte i	tri dana “dokumentaraca"

19.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Najprevrtljiviji srpanjski vikend u posljednjih nekoliko godina - barem što se meteoroloških prilika tiče - je za nama. Jedan od najvećih i najiščekivanijih događaja ovogodišnje Labin Art Republike, 9. Susret klapa, u posljednji je trenutak odgođen zbog prometnog kolapsa izazvanog kišom i burom te nemogućnosti pravovremenog dolaska većine izvođača iz Dalmacije.

U iščekivanju novog datuma održavanja ovog svima dragog klapskog spektakla, ušli smo u treći tjedan "Ljeta u bojama COOLTURE".
Ponedjeljkom i srijedom u svojim atelierima znatiželjne posjetitelje očekuju labinski likovni umjetnici - njih čak 15 - a utorkom u večernjim satima lokalni vodiči na brojnim svjetskim jezicima upoznaju turiste s pričama i mitovima iz povijesti starogradske jezgre. Baš ovaj utorak, pred sam Noćni razgled, otvara se druga u nizu izložbi mladih labinskih likovnih umjetnika.

Svoje radove u crkvici Sv. Stjepana do 5. kolovoza izlagat će mlada kreativka Nicol Načinović. Ciklus klasičnih koncerata u labinskoj župnoj crkvi, nakon jednotjedne pauze, nastavlja se ove srijede 20. srpnja, kada će se od 21 sat moći poslušati izvedba djela komorne glazbe za obou i gudački kvartet.

 

Centralni je događaj trećeg tjedna Labin Art Republike festival dokumentarnog filma "Shpeena Dox", koji se održava kroz tri večeri, od 21. do 23. srpnja, na poznatoj lokaciji kod "Špine" u starogradskoj jezgri. Projekcije dokumentaraca svaku večer počinju u 21:30 sati, ulaz je besplatan, a posljednje večeri festivala, nakon prikazivanja filmova, posjetitelje očekuje i akustični koncert benda "The Black Room". Više o samom "festivalu unutar festivala" možete saznati na
službenoj web stranici www.shpeenadox.com

 

PR

 

 

 

lar labin art republika shpeenadox kod špine koncert dokumentarni filmovi crkva svetog stjepana