Treća smotra vina na Skitači

Treća smotra vina na Skitači

19.6.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Danas je u vijećnici Općine Raša održana tiskovna konferencija o trećoj Smotri vina istočne Istre Skitača 2008. Dio organizacijskog odbora u sastavu Klara Tenčić, Eler Dobrić i Leo Knapić na konferenciji su poručili da će Smotra započeti misom u crkvi Svete Lucije ove subote sa početkom u 17:00 sati. U 18:00 sati, na samom otvaranju smotre podijeliti će se diplome najuspješnijim vinarima. Iz organizacijskog odbora poručuju da se odazvalo 50 izlagača koji su na analizu dali 85 uzoraka vina na temelju kojih je dodijeljeno 6 zlata za bijela vina i 7 zlata za crna vina.

 

Predsjednik ovogodišnje komisije bio je Sandi Paris dok su ostali članovi Sergio Bile, Siniša Sergo, Branko Franković i Karin Rupena. Organizatori su iznenađeni visokom kvalitetom vina koje je prezentirano na ovogodišnjoj smotri te poručuju da je dodijeljeno čak 24 srebra za bijela vina i 21 srebro za crna vina.

Također je bitno naglasiti da kod crnih vina imaju samo jednu počasnu nagradu što ide u prilog činjenici da je ove godine kandidiran veliki broj kvalitetnih vina te da do izražaja dolazi sve veća želja u razvijanju vinske kulture našega kraja. Ovogodišnjoj smotri pridružiti će se Radničko kulturno-umjetničko društvo «Rudar» iz Raše, Kulturno-umjetničko društvo «Ivana Gorana Kovačića» iz Velike i vinari veličkog vinogorja.

smotra vina Skitača TZ Raša vinarstvo istočna Istra Eler Dobrić Sandi Paris RKUD Rudar Raša Klara Tenčić Leo Knapić Branko Franković NMVN