Travanj u Gradskoj knjižnici Labin: od Gregory Pecka do akcijske prodaje knjiga od 5 kuna

Travanj u Gradskoj knjižnici Labin: od Gregory Pecka do akcijske prodaje knjiga od 5 kuna

4.4.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U srijedu, 06. travnja 2011. godine, s početkom u 18:00 sati, u Gradskoj knjižnici Labin bit će predstavljen multimedijalni projekt- Gregory Peck.

 

Prezentacija projekta sastoji se od tri dijela. U prvom će se dijelu kolekcionar filmskih plakata i autor knjiga o Gregoryju Pecku, Ilija Matić, predstaviti izložbom filmskih plakata i fotografija Gregoryja Pecka iz kasnih 40-tih i 50-tih. Zatim će upriličiti malo ART kino prikazivanjem inserata iz filmova Gregoryja Pecka i filmskim osvrtom na 35. svečanu ceremoniju dodjele Oscara, održane 08. travnja 1963. godine, a na kojoj je Gregory Peck dobio Oscara u kategoriji Najbolji glumac u sporednoj ulozi za film „Ubiti pticu rugalicu". Po filmskom pregledu u suradnji s književnikom Željkom Ružićem autor će također predstaviti i tri knjige o Gregoryju Pecku:

Gregory Peck - Seine Filme

Gregory Peck - Days of Glory, 1944.

Gregory Peck - The Valley of Decision, 1945.

 

 

 

U srijedu 20. travnja 2011. godine u 11:00 sati u Gradskoj knjižnici Labin organiziramo književni susret i druženje učenika osnovnih škola Labinštine s jednom od najpoznatijih hrvatskih dječjih spisateljica- Melitom Rundek.

Melita Rundek je autorica 9 naslova za djecu i mlade. Za rukopis romana Psima ulaz zabranjen dobila je prvu nagradu Ivana Brlić- Mažuranić za 1999. godinu. Roman je uvršten u lektiru za 6. razred osnovne škole te su ga na scenu postavili Kazalište Dubrava i Pinkleci. U svojim knjigama autorica duhovito, zabavno ali i ozbiljno govori o problemima odrastanja, prvim ljubavima, pušenju, alkoholu, drogi, druženju djece na internetu i.... Našoj čitalačkoj publici poznata je po romanima Psima ulaz zabranjen, Haj, ja sam online i Kupit će ti tata koturaljke te po zbirci pripovjedaka Pet i pol minuta do zvona.

 

 

Gradska knjižnica Labin planira i akcijsku prodaju otpisanih i darovanih knjiga od 13. do 15. travnja 2011. godine, od 10:00 do 18:00 sati ispred Knjižnice. Ovom ponovljenom akcijom Knjižnica će svim ljubiteljima knjige ponuditi mnoge naslove beletristike, dječjih romana i slikovnica te znanstvene i znanstveno-popularne literature po popularnoj cijeni od 5,00 do 10,00 kuna.

 

Gradska knjižnica Labin

 

gradska knjižnica knjige kultura gregory peck akcijska prodaja