Trajekt Brestova - Porozina 18 kuna za putnike i 115 za vozila

Trajekt Brestova - Porozina 18 kuna za putnike i 115 za vozila

7.6.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Od početka lipnja poskupjele su putničke karte na svim brzobrodskim pomorskim linijama, ali isključivo za putnike koji nemaju prebivalište na otocima, kao i karte na trajektnim linijama koje održavaju nacionalni brodar Jadrolinija, Rapska plovidba i Linijska nacionalna plovidba. U slučaju trajektnih linija riječ je o početku primjene tzv. sezonske tarife u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna, koje su jednake kao i prošle godine. Na tri najvažnije trajektne linije riječkog plovnog područja nove cijene su sljedeće: putnička karta na liniji Valbiska-Merag i Brestova-Porozina sada iznosi 18 kuna (prije 15), a za vozilo 115 kuna (ranije 96). Na liniji Prizna-Žigljen putnička karta košta 17 kuna (ranije 14), dok je karta za vozilo 96 kuna (prije 80).

Ovakvo sezonsko usklađenje cijena provodi se svakog ljeta počevši od kraja sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Od 1980. godine uvedene su otočne cijene karata tako da se sezonske tarife na njih ne odnose.

Posljednje poskupljenje prijevoza bilo je u ožujku prošle godine kada su u linijskom pomorskom prometu cijene povećane za prosječno tri posto. Ove godine na trajektnim linijama nije bilo poskupljenja prijevoza. D. P.

cres brestova trajekt cijena prijevoz