Tradicionalni susret škola iz Manzana i OŠ Matije Vlačića

Tradicionalni susret škola iz Manzana i OŠ Matije Vlačića

31.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U subotu 18.  svibnja  održan je tradicionalan susret učenika naše škole i njihovih vršnjaka iz Manzana. Susret je organiziran u sklopu projekta Paritetnih komisija dvaju gradova.

Kao i svake godine i ove su godine učenici zbratimljenih gradova, tijekom školske godine, radili na zajedničkom projektu. Tema ove godine bila je predstavljanje svoga kraja na lokalnom dijalektu, tako da su učenici Manzana govorili o svome gradu na frijulanskom, a učenici naše škole su govorili o znamenitostima Labina na labinjonskoj cakavici. Čitali su, analizirali i prevodili na talijanski  pjesme naših lokalnih pjesnika, posjetili  Stari grad, pisali o znamenitostima Labina na cakavici i na talijanskom. Tijekom proljetnih praznika posjetili su u Lamparni izložbu tradicionalnih instrumenata i nošnji te sudjelovali u radionici „Kuham po domoće“. Pjevali su, izrađivali plakate i prezentacije, prevodili recepte nekih tradicionalnih jela. Svoje radove su tijekom godine zajedno s profesoricama talijanskog jezika Barbarom Kokot i Elenom Brnjac te vršnjacima iz Manzana objavljivali u virtualnoj učionici na interaktivnoj online ploči Padlet.

U subotu su prigodnim programom dočekali svoje vršnjake iz Manzana. Zbor je pod vodstvom profesorice Jelene Paunović Štifanić izveo 3 pjesme: „Volevo un gatto nero“, „Over the rainbow“ i „I wanna dance with somebody“ koju je izveo učenik 3. razreda Toni Milevoj, a zatim su učenici viših razreda pred brojnom publikom prezentirali svoje radove na kojima su marljivo i s puno truda radili tijekom školske godine. Na  kraju je učenik 6.a razreda Antonio Kos oduševio sve nazočne svirkom na mehu.

Druženje i upoznavanje se nastavilo na ručku i zajedničkom razgledavanju Staroga grada u vedroj i veseloj atmosferi.

                                                                                 Barbara Kokot


OŠ "Matija Vlačić"

oš matija vlačić manzano obrazovanje susret