Tony Cetinski otvorio novu turneju i oduševio Labinjane: KONCERT ZA SVE GENERACIJE - PUN LJUBAVI, HITOVA I EMOCIJA

Tony Cetinski otvorio novu turneju i oduševio Labinjane: KONCERT ZA SVE GENERACIJE - PUN LJUBAVI, HITOVA I EMOCIJA

2.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Vrata su otvorena u 20.30, ulazilo se u dugom redu i polako kroz jedan ulaz u Sportski centar "Franko Mileta", a kada se dvorana ispunila gotovo do posljednjeg mjesta, u 22.15 pjesmom "Umirem dva puta dnevno" Tony Cetinski započeo je svoj dvosatni labinski koncert koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Redao je svoje poznate hitove s kojima je publika pjevala, zbijala šale, komunicirao s gledateljima, a u svoj raznovrsni program uvrstio je i pjesme vječnog Olivera "Što to bješe ljubav" i "Cesarica", te rekao da će se to slušati i za tristo do petsto godina. Izvodio je i stvari Bijelog dugmeta, Parnog valjka, Dina Dvornika pa i klape Maslina. "Koketirao" je i s prijateljem Halidom s kojim je uspješno pjevao i u Umagu, ali i s repertoarom Mile Kitića rekavši da voli narodnu glazbu, te da to nije isto što i turbofolk, zapjevavši s publikom i refren poznate "Da te mogu pismom zvati".

Fanovi iz svih krajeva

- Dobra večer, dobri ljudi, hvala što ste stigli u ovolikom broju. Pripremili smo program koji ću pjevati na turneji, ako prođe u Labinu, proći će i na cijelom Balkanu. Pitao sam tko je u Labinu pjevao prije mene, rekli su Aca Lukas, ako je prošao on onda ću i ja, rekao je Toni u šali pozdravivši svoje fanove iz cijele Istre, regije, pa i susjedne Slovenije koji su stigli u velikom broju na labinski koncert. Na pozornicu se popeo i mali Leo s kojim je Toni pokušao nešto otpjevati.

- Ne smijem o politici jer će mi odmah doći porezna, morao sam se presvući da ne dobijem išijas, rekao je Toni promijenivši majicu te podsjetio nazočne što je slušao u mladim danima i otpjevavši "Ne spava mala moja" Bijelog dugmeta. Uslijedilo je "Ja noćas trebam tvoje tijelo". Vratio se na kraju svojim poznatim hitovima te otpjevao još tri pjesme za bis. Toni je ispraćen ovacijama održao koncert koji će se dugo pamtiti, a tome svjedoče i mnogobrojni komentari razdragane publike tijekom koncerta, ali i na društvenim mrežama. Na svojoj prvoj stanici nove turneje predstavio je dobro poznate uspješnice koje su obilježile njegovu bogatu karijeru, ali i nove pjesme. U publici su bili djeca i stariji pa je koncert opravdao radni naziv "Koncert za sve generacije".

Prava dvorana i koncert

Organizator koncerta Alen Vozila iz Alter Ega na kraju je konstatirao "pokazalo se da Labin ima pravu višefunkcionalnu dvoranu i pravu publiku za dobre stvari i prave evente. Nakon tristotinjak koncerata koje sam radio, ovdje je izvrsna akustika, a zadovoljan sam i odazivom publike, rekao je Vozila. Zadovoljan koncertom bio je i Toni Cetinski.

- Super je bilo, davno sam bio u Labinu, na trgu smo imali koncert i nisam znao što uopće očekivati. Znao sam da će biti publike koja će doći iz različitih krajeva, znamo da je u Labinu jedna respektabilna publika što se tiče glazbenog ukusa, a s druge strane opet kad vidiš neke stvari koje su u trendu onda razmišljaš kako ćemo složiti program i kako će to biti na turneji koja počinje za Dan žena u Zenici, dan nakon u Sarajevu u Zetri i onda će ići dalje u lipnju na Tašmajdanu u Beogradu i dalje. Nema puno velikih Arena u kojima se može prikazati mogućnost produkcije pa se sad u zadnje vrijeme ide na taj drugi nivo. Ovdje smo napravili standardni koncert, ali čeka nas veliki posao koji počinje za par dana s turnejom. Tu će biti puno veća bina, puno zahtjevnije i svaka pjesma ima svoju režiju i svoju priču s porukama, lightom i videom. Bit će i s porukama o stop naselju nad ženama i djecom jer se turneja zove "Samo ljubav".

Promjena repertoara

Na naš upit o promjeni repertoara, jer tu ima Olivera, Bijelog dugmeta, Dina Dvornika, Parnog valjka i drugih veli "da, na ovakvim koncertima je to dosta interesantno jer se može kombinirati, to je edukativni dio jer publika zna te pjesme i nekako ih zapostavlja, a može se dobro zabaviti. Mislim da su se kod nas infiltrirale 'ajmo nazvati neke cajke. Mlade se dosta lako uvuče u taj trend pa smo htjeli edukativno prikazati da imamo puno lijepih pjesama s kojima se možemo zabaviti i ne ići nužno linijom manjeg otpora i slušati ono što nam se ne sluša i što se ne sluša nigdje drugdje. Mislim da smo nažalost postali deponij loše glazbe i loših trendova i moram se protiv toga nekako izboriti, rekao je Toni te istaknuo da nikad nije bio zdraviji i kondicijski spremniji.

S Mariom Mlinarićem sam se dogovorio da se do lipnja i koncerta u Beogradu dovedem u potpunu kondiciju pa ćemo zadnji mjesec imati četiri treninga dnevno. Imam 50 godina, ne mogu se kao nekad penjati na razglas, zaključio je Toni te najavio da nakon Labina ima u Zagrebu koncert za novinare i fanove gdje će predstaviti program za turneju u kazalištu Luda kuća, a potom već 7. ožujka putuje za BiH. Nakon Tonija publiku su još dugo u noć budnom držali dečki iz pulskog The Night Expresa. (Branko BIOČIĆ

Tony tony carinski koncert glazba