"Tonka Ekonomka" dobila svoje on-line izdanje!

"Tonka Ekonomka" dobila svoje on-line izdanje!

27.1.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Vjerojatno su svi već čuli za "Tonku ekonomku" - financijski priručnik za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta, namijenjen za učenike iz cijele Hrvatske - a potekao iz pera troje labinskih autora. Od danas, uz tiskano izdanje, priručnik je dostupan i on-line, u obliku digitalnog preuzimanja ili on-line pregleda verzije u PDF formatu.

Podsjetimo, 2021. godine labinska Srednja škola Mate Blažine osvojila je 2. mjesto za najbolje obrazovne programe u području financijske pismenosti na natječaju kojeg je, povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, provela Hrvatska udruga banaka. Drugo mjesto su zaslužili profesori Gabriela Dundara, Daniel Mohorović i Majda Milevoj Klapčić za obrazovni program pod nazivom „Tonka ekonomka – priručnik za financijsko preživljavanje tinejdžera“. U želji da se čim više naših mladih sugrađana upozna s financijskom pismenošću, ovaj je program uveden i u građanski odgoj u dvije labinske osnovne škole,

Ovaj priručnik koji na veoma kreativan način mladima približava razna znanja o financijama, a zamišljen je kao svojevrsno putovanje životom obitelji Šoldić, koju čine tinejdžerica Tonka, njezini roditelji, sestra Mani i brat Darko te nona Žuži. Kako bi djeci i mladima približili njima relativno nepoznati pojham financijske pismenosti, u priručniku nailazimo na razne dogodovštine glavne akterice Tonke: osim što se uči upravljati financijama, ona je i ekologinja i volonterka, a u priručniku se koriste i elementi cakavice pa su koristi jednog ovakvog priručnika daleko veće od njegovog osnovnog cilja.

On-line izdanje "Tonke ekonomke" predstavljeno je jutros u Maloj vijećnici Grada Labina, gdje je stranica na kojoj se digitalna verzija nalazi i puštena u javnost, a stalno je dostupan na sljedećem linku za preuzimanje:

https://bit.ly/tonka-ekonomka

tonka ekonomka srednja škola mate blažina gabriela dundara majda milevoj klapčić daniel mohorović ekonomija