Toni Kranjac s rječkom skupinom Sinteza nastupio u Peek&Pokeu

Toni Kranjac s rječkom skupinom Sinteza nastupio u Peek&Pokeu

20.6.2010. // Novi list // Objavljeno u kategoriji Glazba

Da u „Peek&Pokeu“ imaju sluha i za „ne-računalske operacije“, već je neko vrijeme poznata stvar, a sinoć je to ponovno potvrdila i riječka skupina „Sinteza“ koja je nastupila u sklopu kulturno-znanstveno-edukativne manifestacije „Rijeka 2010“. Iako je njihovom koncertu svjedočila tek „šačica“ posjetitelja, četvorku koja uspješno spaja klasično i suvremeno, to nije nimalo smetalo. Štoviše, bend je pokazao izvrsnu uigranost, a nadahnutom izvedbom malo koga ostavio ravnodušnim.

Virtuoznošću i maštovitim instrumentalnim pasažima istaknuo se klavijaturist Hrvoje Puškarić, a bendu se pri kraju programa priključio i jedan poseban gost. Saksofon i potom klarinet, u ruke je uzeo mladi Toni Kranjac iz Labina koji je dvostruko starije kolege odlično pratio.

Toni Kranjac iz Labina, učenik 7. razreda OŠ Matije Vlačića i OGŠ Matka Brajše Rašana, prvoplasirani na državnom natjecanju iz klarineta.

 

Skladba pod imenom „Histriatria“ ostat će u sjećanju kao lijepi završetak još ljepše glazbene večeri koja je potrajala do dugo u noć. Nakon „službenog“ dijela, uslijedio je naime, „jam-session“ s grupom „Onli Tu“.

 

Sintezu, poznatu po glazbenom konceptu koji uključuje kombinaciju klasične i moderne glazbe, pred pet su godina osnovali Hrvoje Puškarić (klavir) ujedno i profesor klavira u labinskoj glazbenoj školi i Sandi Bratonja (bas gitara, vokal). Uz njih, u grupi svira i splitski bubnjar Goran Pleić, a već više od godinu dana sa »Sintezom« nastupa i nova violinistica, mlada i talentirana Ksenija Zarafiants.

 

 

klarinet tonči trinajstić hrvoje pušarić ogš matka brajše rašana toni kranjac obrazovanje državni prvak sinteza peek & poke