Toni Kranjac izvedbom na klarinetu uveličao prijem za prvake državnih natjecanja u Vodnjanu

Toni Kranjac izvedbom na klarinetu uveličao prijem za  prvake  državnih natjecanja u Vodnjanu

16.6.2010. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić priredio je danas u OŠ Vodnjan prigodno primanje za učenike i učenice i njihove mentore koji su u ovoj školskoj godini osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u raznim disciplinama.

Na početku svečanog programa upućene su zahvale mentorima koji su doprinijeli uspjesima učenika i učenica. Istarska županija je na poseban način htjela istaknuti dobitnike natjecanja koji su prošli sve razine natjecanja.

Prisutnima se obratila Viviana Benussi, zamjenica župana Istarske županije koja je u ime Ivana Jakovčića i u svoje osobno ime uputila svim učenicima i učenicama i njihovim mentorima čestitke za postignute izuzetne rezultate. Istaknula je da za postizanje takvih rezultata nije dovoljan samo školski rad već je potreban naporan rad, talent i darovitost bez koje se ne bi mogli postići takvi rezultati.

Prigodni program uveličali su svojim nastupima učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjogva iz Pule i Osnovne glazbene škole Slavka Zlatića iz Poreča.

Na razini gradova i općina sudjelovalo je 19.383 učenika osnovnih i srednjih škola koji su se natjecali u 45 disciplina. Najuspješniji učenici, njih 2.034 iz osnovnih i 760 iz srednjih škola pozvano je na županijska natjecanja, a pratilo ih je 425 mentora. Kroz kvalifikacije na županijskim natjecanjima na Državna natjecanja sudjelovalo je 109 učenika osnovnih škola i 217 učenika srednjih škola te ih je pratilo 142 mentora.

Učenici istarske županije osvojili su ukupno 25 prvih, 22 drugih i 15 trećih mjesta, što je izuzetan uspjeh te predstavlja sigurno jamstvo za prosperitet Istarske županije.

Prvaci države u svojim kategorijama postali su: Antonac Cristina, Popović Martina, Čeh Ivan, Orbanić Petra, Matković Filip, Paulišić Mateo, Hrkać Stela, Flegar Matko, Verko Amadeo, Matticchio Monika, Štefanić Sara, Bošnjak Nensi, Vitanović Biljana, Pamer Jasmina, Blažanin Josip, Nemet Josip, Vukoja Marija, Pavliček Miha, Vuger Stjepan, Pezić Andrej, Maršić Zoran, Petrović Klara, Antunović Karmen, Bernobić Mateo i Kranjac Toni.

Čestitamo na uspjesima. (E.O.)

 

 

ogš matka brajše rašana toni kranjac državni prvak primanje